Bekendmaking vaststelling wijzigingsplan Elstarstraat

Burgemeester en wethouders van Kapelle maken bekend dat zij bij besluit van 15 februari 2011 het wijzigingsplan Elstarstraatop grond van artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening ongewijzigd hebben vastgesteld.

Van 23 december 2010 tot en met 3 februari 2011 heeft een ontwerp van het wijzigingsplan ter inzage gelegen waarbij eenieder in de gelegenheid is geweest een zienswijze kenbaar te maken. Er zijn geen zienswijzen bij het college kenbaar gemaakt. Bij de vaststelling zijn er geen wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Plangebied

Het plangebied omvat de kadastrale percelen Kapelle, sectie U, de nummers 793 (gedeeltelijk) 842 en 836 (gedeeltelijk), gelegen aan de Elstarstraat en de Goessestraatweg te Kapelle.

Hoofdlijnen van het plan

In het bestemmingsplan Kapelle-Biezelinge is voor dit gebied een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Op grond hiervan kunnen burgemeester en wethouders de huidige bestemming wijzigen in de bestemming maatschappelijk, ten behoeve van het realiseren van twee praktijkruimten op het gebied van medisch-maatschappelijke voorzieningen. Twee initiatiefnemers hebben een plan ingediend bij de gemeente Kapelle voor de realisatie van ieder één praktijkruimte (in totaal gaat het om twee gebouwen). In een van de praktijkruimten wordt een tandartsenpraktijk gerealiseerd. De andere praktijkruimte dient nog nader te worden ingevuld.

Het plan inzien

U kunt het vastgestelde wijzigingsplan inzien bij de Balie Burgerservice van het gemeentehuis, Kerkplein 1 te Kapelle. Het plan is tevens te raadplegen op de gemeentelijke website www.kapelle.nl → Actueel → Bekendmakingen → wijzigingsplan Elstarstraat of via het pad Bouwen en Wonen → Bestemmingsplannen → wijzigingsplan Elstarstraat. Een volledig digitale versie van het ontwerp wijzigingsplan met identificatiecode NL.IMRO.0678.KapbiezWZ001-VG01 is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren

Van 24 februari 2011 tot en met 6 april 2011 kunnen belanghebbenden in beroep tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door:

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het ontwerp wijzigingsplan kenbaar te maken;

Een beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het is mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van deze Afdeling, gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen telefonisch een afspraak maken via (0113) 33 31 10.

Kapelle, 23 februari 2011

Burgemeester en wethouders van Kapelle.

Naar boven