Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Wierdensestraat 15-17’

Bij het loket Bouwen en milieu in het huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7, 7442 MA Nijverdal ligt vanaf 25 februari 2011 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Wierdensestraat 15-17’ ter inzage. Het loket is geopend op werkdagen van 08.00 uur tot 14.30 uur en buiten deze tijden op afspraak, telefoon 0548-630213. Voorts is het ontwerpbestemmingsplan in te zien en te downloaden via de website van de gemeente (http://www.hellendoorn.nl/diensten/projecten/bestemmingsplannen/in-procedure/nijverdal/Ontwerpbestemmingsplan_Wierdensestraat_15_17/).

Inzien is ook mogelijk via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0163.BPND Wierdstr1517-ON01

Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de spoorlijn Almelo–Zwolle, aan de oostzijde door een onbebouwd perceel van derden, aan de zuidzijde door de Wierdensestraat (N35) en tot slot aan de westzijde door de woning Wierdensestraat 15.

Wat is het doel van het bestemmingsplan?

De initiatiefnemer van het plan wil vooruitlopend op een totale ontwikkeling van het plangebied (waarin is voorzien in de bouw van 5 woningen) eerst één woning realiseren. Voor de ontwikkeling van deze onbebouwde percelen is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen in het geldende bestemmingsplan ‘Nijverdal-Oost’. De nu gevraagde bouw van één woning voldoet niet aan de voorwaarde om het plangebied in één keer te realiseren. Derhalve is een partiële herziening noodzakelijk.

Tijdens de hiervoor genoemde periode van terinzageligging kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling of elektronisch per e-mail een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad van Hellendoorn, Postbus 200,7440 AE Nijverdal (of elektronisch naar gemeentebestuur@Hellendoorn.nl).

Een zienswijze dient te zijn ondertekend en dient tenminste de volgende gegevens te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • een dagtekening;

  • een omschrijving van het bestreden besluit;

  • de gronden waarop uw zienswijze stoelt (de motivering).

Naar boven