Vaststelling bestemmingsplan Schoolstraat 5–19 en hogere waarden geluidhinder

Het dagelijks bestuur van stadsdeel West, gemeente Amsterdam, maakt bekend dat het bestemmingsplan Schoolstraat 5–19 op 15 februari door de stadsdeelraad West is vastgesteld, waarbij tevens besloten is geen exploitatieplan vast te stellen.

Daarnaast maakt het dagelijks bestuur van stadsdeel West bekend dat het op 4 januari 2011 hogere waarden heeft vastgesteld voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting vanwege wegverkeerslawaai, ten behoeve van vervangende nieuwbouw van de 20 woningen in het plangebied.

Het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling van hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting liggen, met de bijbehorende stukken, vanaf 24 februari 2011, tot het einde van de ondergenoemde beroepstermijn, ter inzage bij het Vergunningenloket in het stadsdeelkantoor, Bos en Lommerplein 250, te Amsterdam, geopend op werkdagen van 08.00 uur tot 17.00 uur. Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit vaststelling hogere waarden zijn digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plangebied wordt begrensd door de Schoolstraat in het westen, het pand aan de Schoolstraat 25 in het zuiden, de Rijtuigenhof in het oosten en het pand aan de Schoolstraat 3 in het noorden

Het bestemmingsplan maakt de bouw mogelijk van 20 woningen met daaronder gelegen parkeergarage. Hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting voor wegverkeerslawaai vanwege de Overtoom zijn noodzakelijk voor de gevels van alle 20 in het plangebied gelegen woningen.

Gedurende zes weken na de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig een zienswijze aangaande het ontwerpbestemmingsplan bij de stadsdeelraad kenbaar heeft gemaakt, dan wel een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

De Wet geluidhinder koppelt de beroepstermijn van het besluit tot vaststelling van hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting aan de beroepstermijn voor het betreffende bestemmingsplan, zodat gedurende de beroepstermijn een belanghebbende, die tijdig een zienswijze aangaande het ontwerpbesluit bij het dagelijks bestuur kenbaar heeft gemaakt, dan wel een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, beroep kan instellen tegen het besluit tot vaststelling van hogere waarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Op dit project is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepsschrift; dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. De wet is raadpleegbaar op www.wetten.overheid.nl.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling van de hogere waarden treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 23 februari 2011

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel West,

secretaris,

F. Claasen.

Voorzitter,

M.M. Kuitenbrouwer.

Naar boven