Bestemmingsplan ‘Dorpsgebied Rockanje’

Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken, in overeenstemming met het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 25 januari 2011 het bestemmingsplan ‘Dorpsgebied Rockanje’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het raadsbesluit en het bestemmingsplan liggen vanaf maandag 7 maart 2011 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuislaan 6 te Rockanje. Het gemeentehuis is geopend op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en op woensdagen van 13.30 tot 18.30 uur. Het plan is ook te downloaden van de gemeentelijke website: www.westvoorne.nl/bestemmingsplannen, onder het kopje ‘vastgesteld’, en in te zien via de website RO-Online: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plangebied bestaat uit het dorpsgebied van Rockanje ten zuiden van de Hoogvlietlaan en de Dirk van Voornelaan. Het nieuwe bestemmingsplan vervangt een groot aantal geldende bestemmingsplannen en geeft een actualisatie van de huidige bestemmingslegging. Ook is het plan opgesteld vanuit het oogpunt van vereenvoudiging van regelgeving.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn twee zienswijzen ingediend. Beide zienswijzen zijn ongegrond verklaard en hebben niet geleidt tot aanpassing van het bestemmingsplan.

Op grond van de Wet ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht kan gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken beroep worden ingesteld tegen het besluit van de raad. Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen;

  • belanghebbenden, voor zover het de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreft zoals die door de raad bij de vaststelling zijn aangebracht.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Dit kan alleen worden tegengegaan door een voorlopige voorziening van de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hiervoor moet binnen de termijn van de terinzagelegging van het vastgestelde plan beroep worden ingesteld en moet een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter worden ingediend op het bovengenoemde adres. Wanneer een verzoek om een voorlopige voorziening wordt ingediend treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Rockanje, 2 maart 2011

Burgemeester en wethouders van Westvoorne,

de secretaris,

J.M.C. Postema.

De burgemeester,

P.E. de Jong.

Naar boven