Vaststelling bestemmingsplan ‘Jan Glijnisweg 17’

De gemeenteraad van Heerhugowaard heeft op 15 februari 2011 het bestemmingsplan ‘Jan Glijnisweg’ 17 ongewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan Heerhugowaard-Zuid, zoals dat door de gemeenteraad op 28 oktober 2008 is vastgesteld, omvatte voor het perceel Jan Glijnisweg 17 de mogelijkheid om in de aangebouwde bedrijfsruimte een tweetal appartementen te realiseren. Tijdens de daarop volgende goedkeuringsfase van het bestemmingsplan is gebleken dat het vastgelegde aantal appartementen niet overeenstemde met de met de eigenaar van het perceel daarover gemaakte afspraken. Op verzoek van het gemeentebestuur van Heerhugowaard hebben Gedeputeerde Staten daarom het perceel buiten de goedkeuring van dat bestemmingsplan gehouden. De correcte weergave van de met de eigenaar gemaakte afspraken (realisering van zes appartementen) zijn nu in dit bestemmingsplan verwerkt, zodat met dit bestemmingsplan de ontstane witte vlek in het moederplan Heerhugowaard-Zuid weer wordt ingevuld.

Terinzageligging

Het ongewijzigd vastgestelde plan ligt met ingang van woensdag 2 maart 2011ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1 en Info(n)oord, Middenweg 541a. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur. De openingstijden van Info(n)oord zijn: maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 en van 18.30 tot 20.30 uur.

Het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is digitaal op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen. Als u bij zoekterm de naam ‘Jan Glijnisweg 17’ invult, wordt u direct naar het plan geleid.

Beroepsmogelijkheden

Vanaf 3 maart 2011 kan gedurende een termijn van 6 weken, een belanghebbende die tijdig zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijke wijze niet in staat is geweest bij de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, beroep in te stellen bij de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het vaststellingsbesluit, naast het beroep, bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Een beroepschrift moet worden gericht aan:

De Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Een verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan:

De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Voor zowel het instellen van beroep als het doen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Heerhugowaard, 1 maart 2011

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard.

Naar boven