Kennisgeving koninkijk besluit van 3 februari 2011, no.11000279, tot aanwijzing ter onteigening van gronden in de gemeenten Waalwijk en Geertruidenberg ten name van de staat (ministerie van Infrastructuur en Milieu) ten behoeve van de uitvoering van het inpassingsplan ‘Rivierverruiming Overdiepse Polder’

De minister van Infrastructuur en Milieu maakt bekend, dat ingevolge artikel 78, zevende lid, van de onteigeningswet, in de gemeentehuizen van Waalwijk en Geertruidenberg met ingang van 25 februari 2011 en bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu, locatie Rijnstraat 8 te Den Haag, gedurende zes weken ter inzage ligt het koninklijk besluit van 3 februari 2011, no. 11.000279.

De in het koninklijk besluit ten name van de Staat (ministerie van Infrastructuur en Milieu) ter onteigening aangewezen gronden zijn nodig voor de uitvoering van het provinciale inpassingsplan ‘Rivierverruiming Overdiepse Polder’. De door de Kroon ter onteigening aangewezen gronden zijn bestemd voor ‘Agrarisch met waarden (AW)’, ‘Natuur (N)’, ‘Recreatie-Jachthaven (R-JH)’, ‘Verkeer (V)’ en de dubbelbestemmingen ‘Waterstaat-Waterafvoergebied (WS-WG)’ en ‘Waterstaat-Waterkering (WS-WK)’. Op de ter onteigening aangewezen gronden zullen werken worden uitgevoerd die er toe strekken dat het huidige agrarische gebied met infrastructuur wordt omgezet in een gebied dat tevens kan dienen als inundatiegebied. In afwijking van het ontwerpbesluit is de onteigening afgewezen met betrekking tot het gedeelte van het perceel, kadastraal bekend gemeente Waspik, sectie N, no. 265, waarop de bestemming ‘Recreatie-Jachthaven’ rust.

Het koninklijk besluit is geplaatst in de Staatscourant van 11 februari 2011, no. 2134.

Tegen het besluit staat geen beroep open.

Inlichtingen: 070-3392894 (B. Vink Tzn.)

Naar boven