Ontwerpbestemmingsplan ‘Herontwikkeling locatie Het pand’ aan de Borculoseweg te Groenlo

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken bekend dat bovengenoemd ontwerpbestemmingsplan, met ingang van vrijdag 25 februari 2011 voor iedereen ter inzage ligt (conform artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening).

Aan de Borculoseweg te Groenlo ligt een voormalige vuilstortplaats (locatie Het pand). Het terrein is vanaf 1991 afgesloten in verband met de aangetroffen bodemverontreiniging. Gezien de ligging van het terrein, aan de rand van het centrum, is het wenselijk om het terrein een functionele invulling te geven en te saneren. Er is een plan ontwikkeld om de voormalige vuilstort te herontwikkelen en geschikt te maken voor vestiging van een supermarkt. Om het plan mogelijk te maken is een herziening van het bestemmingsplan noodzakelijk.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 25 februari 2011 gedurende zes weken ter inzage tot en met 7 april 2011. Het plan kan vanaf 25 februari 2011 worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde, en in de Gemeentelijke ServicePunten in de openbare bibliotheken, Dijkstraat 2a te Lichtenvoorde, en Het Heydenrijck 1 te Groenlo. Ook kunt u het plan, inclusief deze publicatie, vanaf 25 februari 2011 digitaal raadplegen via de gemeentelijke website (www.oostgelre.nl). Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk, dan wel mondeling (op afspraak via nummer 0544-393535), en gemotiveerd zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Oost Gelre, postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde.

Naar boven