Vastgesteld bestemmingsplan Dorpskern Lichtenvoorde, herziening 1, Ontwikkeling Sportcomplex Lichtenvoorde

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken bekend dat, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, met ingang van 25 februari 2011 voor een ieder ter inzage ligt: het door de gemeenteraad bij besluit van 15 februari 2011 ongewijzigde bestemmingsplan Dorpskern Lichtenvoorde, herziening 1, Ontwikkeling Sportcomplex Lichtenvoorde. Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan ongewijzigd. Er zijn wel ondergeschikte tekstuele wijzigingen doorgevoerd in de toelichting van het bestemmingsplan. Een overzicht kunt u inzien bij het ter inzage liggende bestemmingsplan.

Het plangebied ligt aan de oostzijde van het centrum van de kern Lichtenvoorde en omvat de huidige plek van de Hamalandhal aan de Van der Meer de Walcherenstraat in Lichtenvoorde, het parkeerterrein en het naastgelegen sportveld. De beoogde ontwikkeling past niet in het vigerende bestemmingsplan, zodat een herziening noodzakelijk is. Met het bestemmingsplan wordt de ontwikkeling van het sportcomplex juridisch-planologisch geregeld. In overleg met toekomstige gebruikers, omwonenden en de architect wordt het ontwerp van het gebouw en de buitenruimte uitgewerkt.

Inzage

Het bestemmingsplan ligt vanaf 25 februari 2011 gedurende zes weken ter inzage dus tot en met donderdag 7 april 2011. Het plan kan vanaf 25 februari 2011 worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde, en in de Gemeentelijke ServicePunten in de openbare bibliotheken, Dijkstraat 2a te Lichtenvoorde, en Het Heydenrijck 1 te Groenlo. Ook kunt u het plan, inclusief deze publicatie, vanaf 25 februari 2011 digitaal raadplegen via de gemeentelijke website (www.oostgelre.nl).

Beroep

Uitsluitend belanghebbenden die tijdig zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt of kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen binnen bovengenoemde termijn van terinzagelegging tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 8 april 2011. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Naar boven