Ontwerpbestemmingsplan ‘BIO-woningen Jansen’

Burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden maken, op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘BIO-woningen Jansen’ met ingang van maandag 28 februari 2011 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt.

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied bestaat uit de percelen Vooreind 10a en 12 en percelen aan weerszijden van de Kanten in Hulsel en het perceel Sleutelstraat 13 en 15 in Reusel. Op het perceel aan het Vooreind in Hulsel wordt het agrarisch bedrijf gesaneerd en worden de bestaande bedrijfswoningen bestemd tot burgerwoning. Tevens worden ter plaatse twee zogenaamde BIO-woningen gebouwd.

Aan de Kanten in Hulsel worden zes zogenaamde BIO-woningen gebouwd, aan iedere zijde van de weg drie. De drie woningen aan de oostzijde van de Kanten worden gebouwd op de huidige locatie van het oefenveld van het sportpark. In plaats daarvan wordt aan de noordzijde van het sportpark de bestemming zodanig gewijzigd dat daar de mogelijkheid ontstaat voor de aanleg van een of twee oefenvelden.

Aan de Sleutelstraat 13–15 wordt het agrarisch bedrijf gesaneerd. De bestemming wordt gewijzigd in een bedrijfsbestemming met twee bedrijfswoningen. De bedrijvigheid blijft beperkt tot ambachtelijke bedrijvigheid in maximaal milieucategorie 2.

Voorontwerp

Er heeft eerder geen voorontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen. Wel is het voorontwerpbestemmingsplan naar verschillende overleginstanties gestuurd voor overleg. Dit overleg heeft niet geleid tot aanpassing van het ontwerpbestemmingsplan.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt voor iedereen met ingang van maandag 28 februari 2011 gedurende zes weken ter inzage en is raadpleegbaar:

  • op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • op de gemeentelijke website www.reuseldemierden.nl (plannen en projecten - bestemmingsplannen) en

  • in het gemeentehuis (centrale hal van het gemeentehuis). Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en op dinsdag tot 19.00 uur.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op: Bronbestanden. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.1667.BPGbwjans5001-ON01.

Zienswijzen

Het is voor iedereen mogelijk om gedurende de termijn van inzage, dus tot en met maandag 11 april 2011, schriftelijk een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren te brengen door een brief te sturen aan de gemeenteraad van Reusel-De Mierden, Postbus 11, 5540 AA Reusel. Het is ook mogelijk om binnen deze termijn een zienswijze mondeling kenbaar te maken. U kunt daarvoor een afspraak maken met de heer G. Linden van de afdeling Ruimte. Er wordt een kort verslag gemaakt van de mondelinge zienswijze.

Vragen

Voor nadere informatie kunt u ook contact opnemen met de heer G. Linden, telefonisch bereikbaar op 0497-650650.

Naar boven