Wet voorkeursrecht gemeenten

Vestiging voorkeursrecht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zoetermeer maken op grond van artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de gemeenteraad op 21 februari 2011 heeft besloten om op grond van artikel 5 Wvg gronden, die gelegen zijn in het plangebied Stadscentrum-Oost aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 t/m 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. Het plangebied is gelegen tussen de bioscoop, het Stadstheater, de RandstadRailhalte Stadhuis, de Reimsstraat en de Italiëlaan in het centrum van Zoetermeer. De percelen zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kaart en lijst van aangewezen percelen.

Inzage

Het besluit van de raad ligt tezamen met de bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met daarop de aangewezen percelen, de namen van de eigenaren en zakelijk gerechtigden alsmede overige relevante gegevens, met ingang van 28 februari 2011 bij de afdeling Publiekszaken in de centrale hal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer voor een ieder kosteloos ter inzage.

De openingstijden van deze afdeling zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en vrijdagavond van 17.00 tot 19.30 uur. Voor een mondelinge toelichting en inzage buiten de genoemde uren kunt u telefonisch een afspraak maken mevrouw Y. Kosters onder nummer 14 079.

Inwerkingtreding aanwijzing

De aanwijzing treedt in werking op 25 februari 2011, te weten een dag na publicatie van bovenstaand besluit in de Staatscourant, voor een periode van 3 jaar.

Rechtsgevolg

Het rechtsgevolg van de aanwijzing is dat de eigenaren en zakelijk gerechtigden van de in het besluit aangewezen gronden, wanneer zij de eigendom en/of het zakelijk recht willen verkopen en leveren, dit eerst aan de gemeente Zoetermeer te koop moeten aanbieden alvorens verkoop aan anderen mogelijk is.

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit van de raad staat ingevolge de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bezwaar en beroep open. Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken ingaande op 28 februari 2011, een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad, Postbus 15, 2700 AA te Zoetermeer. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en tenminste te bevatten uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Degene die het bezwaarschrift heeft ingediend kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening te treffen indienen bij de President van de Rechtbank te ’s-Gravenhage, Postbus 20302, 2500 AH ’s-Gravenhage.

Zoetermeer, 21 februari 2011

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

de secretaris,

J. Dijkstra.

De burgemeester,

J.B. Waaijer.

Naar boven