Vastgesteld bestemmingsplan Oostelijke Randweg 2009

Vanaf donderdag 24 februari 2011 ligt het bestemmingsplan Oostelijke Randweg 2009 zes weken ter inzage. U kunt het plan op de volgende manieren inzien:

  • op papier in de gemeentewinkel;

  • digitaal via http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0222.R17B063A-0004.

Het plan bestaat uit diverse technische bestanden. Deze kunt u downloaden via http://bestemmingsplan.doetinchem.nl/plannen. U hebt hiervoor een gml-viewer nodig.

Dit bestemmingsplan betreft het aanleggen van de oostelijke randweg volgens het tracé Terborgseweg-Normandiëstraat. Het plangebied loopt globaal van de Terborgseweg/Ondernemingsweg naar de Normandiëstraat en bevat aan de westzijde van de weg ook de landschappelijke inpassing van de weg.

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan zoals dat als ontwerp ter inzage heeft gelegen, gewijzigd vastgesteld in zijn vergadering van donderdag 6 januari 2011.

De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • opname aansluiting Frans Halsweg (oostzijde) op de Terborgseweg;

  • opname van fietsroute van de Rembrandtweg naar de Vijverlaan;

  • verwijderen van de fietsroute langs het spoor over de randweg van de Rembrandtweg naar de Frans Halsweg;

  • deel gronden met de bestemming Natuur nu bestemd als Agrarisch met waarden met wijzigingsbevoegdheid naar Natuur en Groen;

  • verdere onderbouwing van de economische uitvoerbaarheid;

  • verdere uitwerking van de wijzigingsbevoegdheid voor het tankstation;

  • het toevoegen van de algemene bouwregels.

Een overzicht van alle wijzigingen is opgenomen in de Nota van Wijzigingen, die ook ter inzage ligt. Het raadsbesluit ligt eveneens ter inzage.

Een belanghebbende kan binnen de gestelde termijn (t/m woensdag 6 april 2011) tegen het vaststellingsbesluit schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voorwaarde is wel dat hij een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, tenzij hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan en tenzij het bestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld. In het laatste geval kan alleen beroep worden ingediend tegen de gewijzigde onderdelen. Een beroepschrift heeft evenwel geen schorsende werking. Dit betekent dat het besluit van de gemeenteraad in principe in werking treedt daags na afloop van bovengenoemde beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Voor zowel beroep als verzoek om voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen. Dit is € 150,– voor natuurlijke personen en € 298,– voor verenigingen, stichtingen, bv's, et cetera. Meer informatie vindt u op www.raadvanstate.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeentewinkel, tel. (0314) 377 377.

Naar boven