Ontwerpbestemmingsplan Poortwijk III ter inzage

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 110c Wet geluidhinder bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Poortwijk III (NL.IMRO.0584.BPWONEN2010009-ON99) en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Poortwijk III ter inzage worden gelegd.

Het bestemmingsplan

Het plangebied is gelegen aan de zuidoostkant van de kern Oud-Beijerland en wordt begrensd door de bestaande bebouwing van de wijk Poortwijk, de Oud-Beijerlandsche Kreek, de Kwakscheweg en de Stougjesdijk. Het bestemmingsplan Poortwijk III is een juridisch-planologische uitwerking van het stedenbouwkundig plan Poortwijk III dat op 22 februari 2010 door de gemeenteraad van Oud-Beijerland is vastgesteld. Het bestemmingsplan bestaat uit een verbeelding (plankaart), een toelichting inclusief alle milieuonderzoeken en bestemmingsplanregels. Het bestemmingsplan voor Poortwijk III is flexibel en kent een hoger abstractieniveau dan het stedenbouwkundig plan. Het heeft daarmee een ontwikkelgericht karakter. In Poortwijk zijn ca. 260–265 woningen, een wijkwinkelcentrum en een multifunctionele school voorzien. Daarnaast is een ruimtereservering gedaan voor een school voor speciaal onderwijs. Het plan voorziet tevens in de aanleg van openbare wegen, water en groenvoorzieningen.

Ontwerpbesluit hogere waarden Poortwijk III

Uit het akoestisch onderzoek dat is uitgevoerd in het kader van het bestemmingsplan Poortwijk III is gebleken dat voor een aantal woningen en de maatschappelijke voorzieningen niet zal worden voldaan aan de grenswaarden uit de Wet geluidhinder. Het college kan voor deze gebouwen hogere waarden vaststellen indien maatregelen om de geluidsbelasting te verminderen niet mogelijk of reëel zijn. Het ontwerpbesluit zal gelijktijdig met het bestemmingsplan ter inzage worden gelegd.

Ter inzage

Op grond van artikel 3.8 Wro en artikel 110c Wet geluidhinder liggen het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere grenswaarden en alle bijbehorende stukken met ingang van 28 februari 2011 gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis aan de W. van Vlietstraat 6 te Oud-Beijerland. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag (behalve dinsdag) van 8.00 tot 17.00 uur en dinsdag van 8.00 tot 20.00 uur.

De stukken zijn ook te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen en projectbesluiten.) of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder bij voorkeur schriftelijk, maar eventueel ook mondeling op afspraak, gemotiveerd zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen ten aanzien van het bestemmingsplan kunt u richten aan de gemeenteraad van Oud-Beijerland onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Poortwijk III’. Schriftelijke zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunnen alleen door belanghebbenden worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarden Poortwijk III’. Het adres is: postbus 2003, 3260 AE Oud-Beijerland. Na telefonische afspraak kunnen zienswijzen ook mondeling naar voren worden gebracht. Indien u nog vragen heeft dan kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. De medewerkers zijn te bereiken op telefoonnummer (0186) 646 633 of 646 628.

Naar boven