Ontwerpbestemmingsplan ‘Echt-Zuid en kerkveld’ (NL.IMRO.1711.BP201100102-OW01)

Voor het gebied Echt-Zuid en Kerkveld wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Het nieuwe bestemmingsplan is een beheersplan. Dit betekent dat in hoofdzaak wordt uitgegaan van de bestaande situatie (bebouwing en gebruik). Het plan wordt globaal begrensd door de spoorlijn Roermond–Sittard, Wilhelminalaan, Graaf, Peijerstraat, Zuiderpoort, Molenbeek, Gebroekerstraat, Mulderstraat en Oude Trambaan.

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende stukken ligt vanaf vrijdag 25 februari 2011 gedurende zes weken (derhalve tot en met 7 april 2011) ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 in Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur. Daarnaast kan het ontwerpbestemmingsplan via de website van de gemeente Echt-Susteren (www.echt-susteren.nl) en RO-online (www.ruimtelijkeplannen.nl) worden ingezien.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder naar keuze mondeling of schriftelijk een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Echt-Susteren, postbus 450, 6100 AL Echt, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Echt-Zuid en Kerkveld’. De zienswijzen dienen te zijn voorzien van een duidelijke en volledige vermelding van uw naam, adres en motivering.

Mondelinge zienswijzen kunnen, na telefonische afspraak met de heer E. Pietermans of mevrouw M. Beunen (0475-478478), kenbaar worden gemaakt. Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt.

De gemeenteraad zal bij de vaststelling van het bestemmingsplan tevens een standpunt innemen over de ingediende zienswijzen. Na vaststelling staat voor belanghebbenden beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Echt, 24 februari 2011

Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren.

Naar boven