Bekendmaking gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Eindhovenseweg-Zuid’

Burgemeester en wethouders van Best maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 31 januari 2011 bestemmingsplan ‘Eindhovenseweg-Zuid’ gewijzigd heeft vastgesteld.

De Eindhovenseweg-Zuid is de gebiedsontsluitingsweg gelegen aan de oostzijde van Best. Aan deze weg moet groot onderhoud worden uitgevoerd. Daarnaast vindt er een reconstructie plaats. Dit houdt onder andere in dat de gemeente de kruispunten en het fietsroutenetwerk wil verbeteren en de geluidsoverlast ter hoogte van de Villawijk/Koekoekbos en Speelheide wil beperken. Het bestemmingsplan voor de Eindhovenseweg-Zuid maakt zowel de huidige inrichting als de gewenste inrichting mogelijk.

Het plangebied van het bestemmingsplan bestaat uit de Eindhovenseweg-Zuid en de tussenliggende kruispunten met de aantakkingen hierop. Het plangebied wordt in het noorden begrensd door de Oude Rijksweg ter hoogte van de carpoolplaats. De zuidgrens van het plangebied is de gemeentegrens ter hoogte van de Ploegstraat. Ook het nieuwe fietspad langs de Terraweg is onderdeel van het plangebied.

Het bestemmingsplan ‘Eindhovenseweg-Zuid’ is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, dat vanaf 10 november 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage heeft gelegen. Belangrijkste wijzigingen zijn dat de bestemming voor de retentievijver ten noorden van Volvo de Beemd is veranderd en dat het reconstructieonderzoek is geactualiseerd. Voor meer informatie wordt verwezen naar de Nota zienswijzen.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, de nota zienswijzen, het vaststellingsbesluit en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 23 februari 2011 voor de duur van zes weken ter inzage tijdens de openingsuren van het gemeentehuis bij de balie van afdeling Vergunningen, Raadhuisplein 1 te Best. Tevens is het bestemmingsplan digitaal beschikbaar via www.gemeentebest.nl → Projecten → Actualisatie bestemmingsplannen → Eindhovenseweg-Zuid en http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0753.bpEindhovensewegz-VG01.

Gedurende de bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingebracht, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht, beroep instellen. Aangezien de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, kan eenieder gedurende bovengenoemde termijn tegen de wijzigingen beroep instellen. Dit kan door een gemotiveerd beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Binnen de beroepstermijn kunnen belanghebbenden, naast het beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad treedt ingevolge artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

U kunt uw beroepschrift of verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan ook digitaal via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Hiervoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

Naar boven