Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan N11–Goudse Schouw

In het kader van het programma ‘Meer Veilig’ wil Rijkswaterstaat de kruising N11–Goudse Schouw ombouwen naar een ongelijkvloerse kruising. Hierdoor wordt het kruispunt veiliger en wordt de doorstroming van het verkeer over de N11 beter. Om het voor Rijkswaterstaat mogelijk te maken de plannen uit te voeren dient het bestemmingplan te worden aangepast.

Het bestemmingsplan zorgt ervoor dat er een veiliger situatie ontstaat door het realiseren van een ongelijkvloerse kruising waar nu nog sprake is van een gelijkvloerse kruising. Dit kan door de bestaande fietstunnel voor het Rietveldsepad breder en dieper te maken. Hierdoor kan al het verkeer gebruik maken van deze tunnel. Zo kunnen aan de noord- en zuidzijde van de N11 aparte op- en afritten voor het autoverkeer worden gemaakt en hoeft het verkeer op de N11 niet meer met verkeerslichten geregeld te worden.

Het gebied waarvoor een nieuw bestemmingsplan wordt voorbereid is gelegen ter plaatse van de kruising N11 en Goudse Schouw, tussen kilometeraanduiding 11.4 en 11.9 van de provinciale weg N11 in Alphen aan den Rijn.

Ter inzage

Iedereen kan het ontwerpbestemmingsplan van 24 februari tot en met 7 april 2011 inzien bij de informatiebalie in het stadhuis. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u reageren?

In de periode van 24 februari tot en met 7 april 2011 kan iedereen schriftelijk een zienswijze geven op het ontwerpbestemmingsplan. De zienswijze tegen het bestemmingsplan richt u aan de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn. In uw schriftelijke reactie staan duidelijk uw naam en uw adres en een onderbouwing van uw zienswijze. U kunt ook mondeling reageren door contact op te nemen met het officemanagement van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar via telefoonnummer 0172-465641.

Procedure

Als u een schriftelijke of mondelinge reactie hebt gegeven, ontvangt u een nota waarin alle ingekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. De reacties worden verwerkt in het definitieve bestemmingsplan. Na vaststelling van het bestemmingsplan kunt u nog beroep instellen bij de Raad van State. Hoe en wanneer wordt later bekend gemaakt.

Alphen aan den Rijn, 23 februari 2011

Naar boven