Ontwerpbestemmingsplan Kern Klein Zundert

Ter inzage voor zienswijzen van donderdag 24 februari 2011 tot en met woensdag 6 april 2011.

Plangebied

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan ‘Kern Klein Zundert’ bevat de gehele bebouwde kom van Klein Zundert. De grens van het ontwerpbestemmingsplan is afgestemd op de grenzen van het in ontwikkeling zijnde bestemmingsplan Buitengebied.

Aanleiding tot het actualiseren en digitaliseren van bestemmingsplannen is het feit dat de huidige bestemmingsplannen al geruime tijd gelden en daardoor niet altijd voldoende actueel zijn. Het bestemmingsplan ‘Kern Klein Zundert’ heeft als doel de huidige planologische rechten te verankeren in een actuele regeling.

Inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maken ingevolge art. 3.8 lid 1 sub a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan "Kern Klein Zundert" met ingang van donderdag 24 februari 2011 gedurende zes weken, tot en met woensdag 6 april 2011, door een ieder kan worden ingezien. Hiervoor kunt u terecht bij de afdeling Strategie en Programmering (Bredaseweg 2 te Zundert).

Digitaal bestemmingsplan

Gemeenten zijn verplicht om hun bestemmingsplannen digitaal te maken. Digitale bestemmingsplannen maken het makkelijker om actuele en betrouwbare ruimtelijke informatie te verstrekken. De digitale versie van het bestemmingsplan is het juridisch bindende plan. In het digitale bestemmingsplan kunt u op een bepaald perceel klikken en daarmee de regels ophalen die gelden voor dat perceel. Het digitale bestemmingsplan is rechtstreeks in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl en via www.zundert.nl onder Inwoner → Ruimtelijke procedures → Bestemmingsplannen.

Zienswijzen

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging, dus tot en met 6 april 2011, zijn of haar zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Zundert, Postbus 10.001, 4880 GA Zundert. Mondelinge zienswijzen kunnen op afspraak worden ingebracht bij de afdeling Strategie en Programmering. U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 076-5969819 of 076-5969850.

Vervolgprocedure

Als de inzagetermijn voorbij is, wordt aan de raad een voorstel gedaan tot vaststelling van het bestemmingsplan. In dat voorstel worden de eventuele ingekomen zienswijzen meegenomen bij de besluitvorming. In het vervolg van de procedure komt het bestemmingsplan nogmaals ter inzage te liggen als (eventueel gewijzigd) vastgesteld bestemmingsplan. De mogelijkheid bestaat dan nog om beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven