Bekendmaking vaststelling herziene beschikkingen Ingensche Waarden B.V. Ingen

Nr. 2009-005266/MPM13515

Gedeputeerde Staten van Gelderland en de Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat maken bekend dat zij de herziene beschikkingen hebben vastgesteld op de aanvragen om vergunningen ingevolge de Wet milieubeheer en de Wet verontreiniging oppervlaktewaterenvan De Ingensche Waarden B.V. Gedeputeerde Staten coördineren de vergunningprocedures. De herziening is noodzakelijk vanwege de vernietiging door de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State van de oorspronkelijke definitieve beschikking Wet milieubeheer en de oorspronkelijke definitieve beschikking Wet verontreiniging oppervlaktewateren bij uitspraak van 5 december 2007.

Het gaat hier om aanvragen om vergunningen voor het ingebruik nemen van een voormalige zandwinput als baggerspeciestortplaats. De inrichting is gelegen in de uiterwaarden van de Neder Rijn, ter hoogte van de kern Ingen, in de gemeente Buren.

De herziene beschikkingen houden in dat de gevraagde vergunningen worden verleend onder voorschriften en beperkingen. De definitieve beschikking Wet milieubeheer is ten opzichte van de ontwerpbeschikking gewijzigd vastgesteld.

Inzage

De beschikkingen en de bijbehorende stukken liggen van 24 februari 2011 tot en met 6 april 2011 ter inzage bij:

  • de gemeente Buren, tijdens de daar gebruikelijke openingsuren;

  • Rijkswaterstaat Oost-Nederland in Arnhem, tijdens de daar gebruikelijke openingsuren;

  • de provincie Gelderland, Informatiecentrum in het Huis der Provincie, Markt 11 te Arnhem, tijdens de daar gebruikelijke openingsuren.

De beschikking Wet milieubeheer is tevens in te zien via internet: www.gelderland.nl>actueel> bekendmakingen.

Voor een mondelinge zienswijze of voor een mondelinge toelichting over de beschikking Wet milieubeheer, kunt u contact opnemen met de heer G. Buysrogge, T (026) 359 88 01 van de afdeling Vergunningverlening van de provincie Gelderland. Voor informatie over de beschikking ingevolge de Wet verontreiniging oppervlaktewateren kunt u contact opnemen met de heer T. Elijzen, T (026) 368 89 11.

Beroep

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd hiertegen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Onder belanghebbenden wordt verstaan degenen die naar aanleiding van het ontwerpbesluit zienswijzen naar voren hebben gebracht en degenen die aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen naar voren te brengen.

Degene die beroep instelt kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Als gedurende de beroepstermijn om een voorlopige voorziening is verzocht, wordt het besluit niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist.

Voor het behandelen van het beroepschrift en voor het behandelen van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Arnhem, 21 februari 2011

Gedeputeerde Staten van Gelderland.

Naar boven