Onherroepelijk bestemmingsplan ‘Gezondheidspark’

Het volgende bestemmingsplan is onherroepelijk geworden:

  • ‘Gezondheidspark’.

Aan de westkant van Hengelo zijn al langere tijd de Ziekenhuis Groep Twente (ZGT), Trivium Meulenbelt Zorggroep (TMZ) en een aantal andere voorzieningen op het gebied van de gezondheidszorg (Carint, Rode Kruis, Arbo-dienst) gevestigd: het Gezondheidspark. Bij de geplande uitbreiding van dit gebied wordt dit zorgthema aangehouden en verder versterkt. Hierdoor ontstaat een gebied waar verschillende gezondheidszorggerelateerde bedrijven en instellingen gezamenlijk hun producten, diensten en faciliteiten zullen aanbieden binnen een parkachtige setting.

Het plangebied wordt grofweg omsloten door de spoorlijn Hengelo – Zutphen, de Geerdinksweg, de Boerhaavelaan, de Deldenerstraat en de A35 en kan worden verdeeld in een ontwikkelingsgebied, waar de functies behorend bij het Gezondheidspark hun beslag krijgen (ten oosten van de Brugginksweg), en een conserverend gebied, dat een overwegend agrarisch karakter heeft en behoud (ten westen van de Brugginksweg).

De gemeenteraad van Hengelo heeft het bestemmingsplan Gezondheidspark op 15 december 2009 gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan Gezondheidspark lag van vrijdag 29 januari tot en met donderdag 11 maart 2010 ter inzage. Het bestemmingsplan Gezondheidspark is op 12 maart 2010 in werking getreden (het buiten de beroepstermijn ingediende verzoek om voorlopige voorziening is door de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State afgewezen).

Tijdens de beroepstermijn zijn twee beroepschriften bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ingediend. Op 26 oktober 2010 en op 2 februari 2011 zijn de beroepschriften ingetrokken. Daarmee is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden.

Inzien

U kunt het bestemmingplan inzien bij de afdeling Vergunningen in het Stadskantoor aan de Hazenweg 121 te Hengelo en op www.hengelo.nl.

Naar boven