Bestemmingsplan Twinport

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken bekend dat met ingang van 24 februari 2011, gedurende een termijn van zes weken, het ontwerp van het bestemmingsplan Twinport ter inzage ligt.

Door het vaststellen van een partiële herziening van het bestemmingsplan, zal de naast de bestaande situatie, de realisatie van de geplande ontwikkeling planologisch-juridische worden vastgelegd.

In de toekomstige situatie zullen er op de bestaande parkeergarage ‘Twinpark’, gelegen tussen Twinport 3 en Technohouse, drie kantoorunits worden gebouwd. De kantoorunits bestaan elk uit twee verdiepingen ‘op poten’. De units zijn via glazen loopbruggen (A) verbonden met elkaar. Op de parkeerlaag zijn parkeerplaatsen gereserveerd voor de units. Het dak zal een groene inrichting krijgen

Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door de bestaande bebouwing van Technohouse. Het onbebouwde perceel ten oosten van de straat Nieuw Eyckholt vormt de oostelijke plangrens. Aan de zuidzijde is de weg Nieuw Eyckholt gelegen die de verbinding vormt met het centrum van Heerlen, de A76 en de A79. Aan de noordzijde liggen nog te ontwikkelen gronden die net als het plangebied deel uitmaken van businesspark ‘Coriopolis’. Daarnaast bevindt zich in het plangebied de parkeergarage ‘TwinPark’ die in de parkeervraag voorziet van het TwinPort complex denerzijds en de Hogeschool Zuyd anderzijds. Op het dak van deze parkeergarage zal de ontwikkeling TwinPort fase 4–5–6 worden gerealiseerd.

Het bestemmingsplan ligt ter inzage bij de afdeling Publiekszaken van de gemeente Heerlen, Stadhuis, Geleenstraat 27, balie 16–17–18. Openingstijden: werkdagen van 8.30 tot 14.00 uur, donderdag tot 20.00 uur. Telefoon: 045-560 4488.

Het bestemmingsplan is vanaf 24 februari 2011 tevens digitaal te raadplegen op:

www.ruimtelijkeplannen.heerlen.nl onder het kopje ‘bestemmingsplannen ter inzage’ en op het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

De bronbestanden zijn vanaf bovengenoemde beschikbaar op:

www.ruimtelijkeplannen.heerlen.nl onder ‘Bronbestanden bestemmingsplannen’.

Eenieder kan gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken schriftelijk dan wel mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Heerlen.

Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de Raad van de gemeente Heerlen, ter attentie van de afdeling Stadsplanning, Postbus 1, 6400 AA te Heerlen.

Op 31 maart 2011 van 14.00 uur tot 16.00 uur wordt de mogelijkheid geboden om telefonisch in te spreken. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wenst te maken, dient u voor 24 maart 2011 contact op te nemen met het secretariaat van de afdeling Stadsplanning (tel: 045-560 4280).

Naar boven