Bestemmingsplan Kantoorlocatie Oudenrijnseweg, Oudenrijn

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 24 februari 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt:

  • het door de raad op 25 januari 2011 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Kantoorlocatie Oudenrijnseweg, Oudenrijn’ en het daarbij behorende vaststellingsbesluit;

  • de door het college verleende bouwvergunning fase 1 voor het bouwen van 2 kantoorgebouwen (BV20810348).

Plangebied en doelstelling

Het plangebied ligt in het noordwesten van het bedrijventerrein Oudenrijn en wordt globaal begrensd door de Boteyken in het oosten, het verlengde van de Molensteijn in het noorden, het verlengde van Naamrijk in het zuiden en het Meentpark in het westen.

De hoofddoelstelling van dit bestemmingsplan is om de ontwikkeling van kantoorprogramma planologisch-juridisch mogelijk te maken door het verlaten van de parkeernorm. Binnen het bestemmingsplan Bedrijfsterrein Oudenrijn was het reeds mogelijk op de betreffende kavel kantoor- en bedrijfsprogramma te bouwen maar de gehanteerde parkeernorm is achterhaald. Omdat het parkeerbeleid met de tijd verandert, is het momenteel gebruikelijk geen parkeernorm in bestemmingsplannen op te nemen. Wel moet een bouwplan voldoen aan de gemeentelijke parkeernormen.

Wijzigingen

De raad heeft het bestemmingsplan op 25 januari 2011 gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen betreffen:

Algemeen

Het bestemmingsplan is geactualiseerd met de terminologie die volgt uit de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) die per 1 oktober 2010 in werking is getreden. De wijzigingen volgen uit de nieuwe wet en zijn landelijk bepaald.

Wijzigingen i.v.m. Wet geluidhinder in de toelichting en regels:

Het gehele plangebied ligt binnen het gezoneerde bedrijventerrein Oudenrijn. Deze situatie was ook in het oude bestemmingsplan al het geval. Door een wijziging van de definitie van ‘industrieterrein’ in de Wet geluidhinder is het voor de eenduidigheid nodig geworden dat een gebied, dat tot een gezoneerd terrein behoort, wordt aanduid als ‘industrieterrein zoals bedoeld in de Wet geluidhinder’. ‘Grote lawaaimakers’ (Wet geluidhinder-bedrijven) blijven binnen dit plangebied uitgesloten. Vanwege deze regel is in de toelichting paragraaf 3.3.3 toegevoegd en is aan artikel 3.1 toegevoegd dat het plangebied een industrieterrein betreft zoals bedoeld in artikel 1 van de Wet geluidhinder.

Inzien

Het bestemmingsplan (bestaande uit een toelichting, voorschriften en een verbeelding), het vaststellingsbesluit en de verleende bouwvergunning liggen met ingang van 24 februari 2011 gedurende zes weken, dus tot en met 6 april 2011 ter inzage bij:

Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Informatiecentrum Gemeente Utrecht

Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

Open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en donderdag tot 19.30 uur.

Wijkservicecentrum Vleuten de Meern

Dorpsplein 1, Vleuten.

Open op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en donderdag tot 21.00 uur.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken en om de digitale ruimtelijke plannen aan te bieden aan een digitale landelijke voorziening. Daarom is het bestemmingsplan in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale bestemmingsplan opwww.ruimtelijkeplannen.nlis authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge plan (zoals een pdf). Het bestemmingsplan is ook in te zien op www.utrecht.nl/bestemmingsplannen.

De bouwvergunning wordt niet aangeboden aan de landelijke website. Deze kunt u downloaden van de gemeentelijke website; echter niet alle bijlagen (zoals bouwtekeningen) zijn op internet te zien.

Gecoördineerde besluitvorming

Het besluit is voorbereid met toepassing van de coördinatieregeling (artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening). Vanwege deze gecoördineerde voorbereiding kunnen de onderstaande rechtsmiddelen worden aangewend.

Beroepsmogelijkheid

De beroepstermijn van 6 weken begint te lopen met ingang van 24 februari 2011. Belanghebbenden, voor zover zij tijdig zienswijzen hebben ingebracht, dan wel belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht, dan wel diegenen aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht, kunnen binnen 6 weken na terinzagelegging van de besluiten schriftelijk beroep instellen bij:

Raad van State

Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA DEN HAAG

Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden. Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd. Het is niet mogelijk om per e-mail beroep in te stellen.

Mogelijkheid verzoek om voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van de besluiten niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om ‘voorlopige voorziening’ ingediend worden bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven