Tervisielegging ontwerpbestemmingsplan, beeldkwaliteit, ontwerp exploitatieplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarde Dijkstraten

Ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Best maken bekend dat, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, met ingang van 23 februari 2011 voor een periode van zes weken voor eenieder het ontwerpbestemmingsplan Dijkstraten ter inzage ligt met bijbehorende toelichting en regels. Gedurende deze periode kan (tijdens de openingsuren van het gemeentehuis) het ontwerpbestemmingsplan worden ingezien bij de balie van vakgroep Vergunningen, Raadhuisplein 1 te Best. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal beschikbaar in pdf op de gemeentelijke website: www.gemeentebest.nl → Projecten → Dijkstraten, en op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0753.bpdijkstraten2011-ON01

Het nieuwe woongebied Dijkstraten wordt gerealiseerd op een driehoekig terrein, omgeven door de spoorlijn aan de oostzijde, de lintbebouwing van de Oirschotseweg aan de zuidzijde en de Ringweg aan de noord- en westzijde. Voor het woongebied zijn twee nieuwe ontsluitingen op de Ringweg beoogd. Ook deze aansluitingen zijn meegenomen in het bestemmingsplan. In totaal biedt het plan ruimte aan maximaal 790 woningen.

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan eenieder zijn of haar zienswijze kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Het mondeling indienen van een zienswijze is ook mogelijk. Hiertoe dient u tijdig, uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te worden gemaakt met de heer P. Goedhart, projectmanager Dijkstraten van de Afdeling Regie en Ontwikkeling (tel. nr. 0499-360 911).

Beeldkwaliteit Dijkstraten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Best maken bekend dat, met ingang van 23 februari 2011 voor een periode van zes weken voor eenieder de beeldkwaliteit Dijkstraten ter visie ligt. Deze beleidsregel met welstandscriteria, zoals beschreven in hoofdstuk 3 van de bijbehorende ‘Dorpscode Dijkstraten’, kan tijdens de openingsuren van het gemeentehuis kan het Beeldregieplan worden ingezien bij de balie van afdeling Vergunningen, Raadhuisplein 1 te Best.

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan eenieder zijn of haar zienswijze kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Het mondeling indienen van een zienswijze is ook mogelijk. Hiertoe dient u tijdig, uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te worden gemaakt met de heer M. Boon, secretaris Welstand (tel. nr. 0499-360 911).

Ontwerp-exploitatieplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Best maken bekend dat het ontwerp-exploitatieplan Dijkstraten met ingang van 23 februari 2011 tot en met 5 april, tijdens de openingsuren van het gemeentehuis kan worden ingezien bij de balie van afdeling Vergunningen, Raadhuisplein 1 te Best. Tevens is het ontwerp-exploitatieplan in pdf beschikbaar via www.gemeentebest.nl → projecten → Dijkstraten.

Een exploitatieplan geeft gemeenten mogelijkheden om kosten te verhalen en aanvullende eisen te stellen bij nieuwbouw. Het plangebied van het exploitatieplan is in grote lijnen gelijk aan dat van het ontwerpbestemmingsplan Dijkstraten dat gelijktijdig ter inzage ligt. De exacte begrenzing is in het ontwerp-exploitatieplan weergegeven.

Tegen het ontwerp-exploitatieplan kunnen belanghebbenden gedurende de genoemde periode schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van de gemeente Best, Postbus 50,5680 AB Best. Het mondeling indienen van een zienswijze is ook mogelijk. Hiertoe dient u tijdig, uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te worden gemaakt met de heer L. Guldenaar, senior medewerker grondexploitatie (tel.nr. 0499-360 911).

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Burgemeester en wethouders van de gemeente Best maken bekend dat, ingevolge afdeling 3.4 Awb en artikel 110 c van de Wet geluidhinder, zij voornemens zijn voor een aantal woningen in het plangebied Dijkstraten een hogere grenswaarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting te verlenen. Het ontwerpbesluit hogere grenswaarde ligt ter visie met ingang van 23 februari 2011 tot en met 5 april. Tijdens de openingsuren van het gemeentehuis kan het worden ingezien bij de balie van afdeling Vergunningen, Raadhuisplein 1 te Best.

Tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde kunnen belanghebbenden gedurende de genoemde periode schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50,5680 AB Best. Het mondeling indienen van een zienswijze is ook mogelijk. Hiertoe dient u tijdig, uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te worden gemaakt met mevrouw E. van Beek, senior medewerker vergunningen (tel.nr. 0499-360 911).

Alleen belanghebbenden die tijdig, (schriftelijk of mondeling) zienswijzen hebben ingebracht met betrekking tot het ontwerpbesluit kunnen later beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, tenzij wordt aangetoond, dat men redelijkerwijs daartoe niet in staat is geweest of wanneer het uiteindelijke besluit afwijkt van het voornemen.

Best, 22 februari 2011

Burgemeester en wethouders van Best.

Naar boven