Vastgesteld bestemmingsplan Borgele

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 24 februari tot en met 6 april 2011 voor eenieder ter inzage ligt:

  • het bij raadsbesluit van 26 januari 2011 vastgestelde bestemmingsplan ‘Borgele’.

Het bestemmingsplan Borgele wordt globaal begrensd door de spoorlijn Deventer – Zwolle in het westen, de Zandwetering in het noorden, de Laan van Borgele in het oosten en de Ceintuurbaan in het zuiden. De bestemmingsplannen die voor Borgele gelden, zijn verouderd en niet meer actueel. Om deze reden maakt de gemeente voor het gebied een nieuw bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld.

De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • De definitie van het begrip zorgwoning is aangepast. Op deze wijze sluit de begripsbepaling beter aan bij hetgeen binnen deze bestemming wenselijke wordt geacht. Ter verduidelijking op de wenselijke en niet wenselijk activiteiten binnen de bestemmingen ‘wonen’ en ‘wonen – zorgwoning’ is de toelichting op deze bestemmingen in paragraaf 6.3 aangepast. Tevens is in artikel 20 ‘Wonen – Zorgwoning’ aan de bestemmingsomschrijving toegevoegd ‘al dan niet in gestapelde vorm’ en ‘voorzieningen ten behoeve van zorg, verpleging, gemeenschappelijke ruimtes en kantoren’.

  • De bestemming van de woningen aan het Goenewold 214−268 gewijzigd van ‘Wonen – Zorgwoning’ naar ‘Wonen’;

  • De begrenzing van de bestemming ‘Sport’ is aangepast;

  • De gasleiding in het noorden van het plangebied is doorgetrokken tot aan het gasontvangststation gelegen aan De Otter.

Voor een volledig overzicht van alle wijzigingen en een toelichting op de aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wordt verwezen naar het raadsbesluit met betrekking tot de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Borgele’.

Het bestemmingsplan kunt u inzien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.D112-VG01 en op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen.

De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.D112-/NL.IMRO.0150.D112-VG01/

Ook kunt u het bestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81, en bij het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70.

Iemand die tijdig zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt en een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze aan de gemeenteraad kenbaar te maken, kan gedurende de genoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven