Terinzagelegging ontwerpbesluit hogere waarden (geluid) en het ontwerpbestemmingsplan ‘Polderweg 23’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, artikel 110c van de Wet geluidhinder en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat, ingevolge de voorbereiding van het bestemmingsplan ‘Polderweg 23’, met ingang van 24 februari 2011 voor eenieder ter inzage wordt gelegd:

  • 1. het ontwerpbesluit voor het vaststellen van hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting op de gevel van de woning Polderweg 23 te Schiedam, en;

  • 2. het ontwerpbestemmingsplan ‘Polderweg 23’.

Aanleiding

Bouwvergunning is gevraagd voor het bouwen van een vrijstaande woning op het adres Polderweg 23 te Schiedam. Het bouwen van een woning is in strijd met het verouderde planologisch regime, bestaande uit het ‘Plan in Hoofdzaak’ (1944). Om de bouw van een woning mogelijk te maken is een herziening van het bestemmingsplan vereist. Voor de bouw van de woning dienen hogere waarden vastgesteld te worden voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting op de gevel van de woning vanwege weg- en railverkeerslawaai.

Plangebied

Het plangebied wordt gevormd door het perceel Polderweg 23 te Schiedam, kadastraal bekend gemeente Schiedam, sectie p, nummer 3169. Het perceel is gelegen aan de noordzijde van de kruising van de Polderweg met de Polderdwarsweg.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit voor het vaststellen van hogere waarden (geluid) en het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken liggen vanaf 24 februari 2011 gedurende 6 weken ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van de Stadswinkel in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. De Stadswinkel is op van maandag tot vrijdag zonder afspraak geopend van 9:00 tot 13:00 uur. Met afspraak is de Stadswinkel op maandag, woensdag en donderdag geopend van 14:00 tot 20:00 uur en op vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur. Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan digitaal raadplegen op: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de Gemeenteraad, t.a.v. Afdelingsmanager Ruimtelijke Ontwikkeling, Vastgoed en Grondzaken, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van de Stadswinkel.

Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling zienswijzen tegen het ontwerpbesluit voor het vaststellen van hogere waarden (geluid) bij het college van Burgemeester en wethouders van Schiedam, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van de Stadswinkel.

Naar boven