Ongewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Kerkplein’ (beroep)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hillegom maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 10 februari 2011 het bestemmingsplan ‘Kerkplein’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

De begrenzing van het plan is als volgt: aan de zuidzijde door een deel van de Hillegommerbeek, aan de westzijde door Onder de Toren en Kerkplein, aan de noordzijde voor een deel de Hofstraat en de Van Meerbeekstraat en aan de oostzijde door de Raadhuisstraat en de achterzijde van de Hoftuin.

Inhoud

Met deze planherziening is aan de bestemmingsregeling van het bestemmingsplan ‘Centrum’ een zogenaamde tweede laag in de vorm van een gebiedsaanduiding ‘beschermd dorpsgezicht’ toegevoegd.

Ook de bescherming van archeologische waarden in het plangebied is in overeenstemming met de, in 2007 door de gemeenteraad vastgestelde, archeologische beleidskaart van de gemeente Hillegom.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 24 februari 2011 tot en met 6 april 2011 (zes weken) voor eenieder ter inzage in de gemeentewinkel. Het gemeentehuis is gevestigd aan de Hoofdstraat 115 te Hillegom. Elke werkdag geopend van 8.30 tot 12.30 uur en op donderdagavond van 16.00 tot 20.00 uur.

Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan via een link op de gemeentelijke website www.hillegom.nl (onder ‘Hillegom in ontwikkeling’).

Mogelijkheid van beroep/voorlopige voorziening

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, o.v.v. ‘beroepschrift bestemmingsplan Kerkplein’). Dit beroepschrift moet worden ingediend binnen 6 weken na bekendmaking van het besluit. Het beroepschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • de vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en de datum en het kenmerk van het besluit;

  • een opgave van de redenen waarom u zich met het besluit niet kunt verenigen.

Een afschrift van het besluit moet u meesturen.

Door het indienen van een beroepschrift wordt het besluit niet opgeschort. Bij een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, een voorlopige voorziening (schorsing) vragen aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven