Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied 1998, Pierestraat 16’ en reactieve aanwijzing van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Burgemeester en wethouders van de gemeente Rucphen maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 16 december 2010 het bestemmingsplan ‘Buitengebied 1998, Pierestraat 16’ gewijzigd heeft vastgesteld. Er is geen exploitatieplan vastgesteld.

Korte inhoud

Doel van het bestemmingsplan is het mogelijk maken van de uitbreiding van Camping De Posthoorn.

Wijzigingen

Voor de wijzigingen wordt verwezen naar de notitie: Zienswijzen en ambtshalve aanpassingen inzake bestemmingsplan ‘Buitengebied 1998, Pierestraat 16’ en het raadsbesluit, welke bij het bestemmingsplan zijn gevoegd.

Reactieve aanwijzing

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben bij besluit van 25 januari 2011 (kenmerk C2009433/2390636) besloten voor het bestemmingsplan ‘Buitengebied 1998, Pierestraat 16’ een reactieve aanwijzing te geven voor de functieaanduiding ‘bedrijfswoning’ en de regels in artikel 4.1.1 sub b en 4.2.2.

Terinzagelegging

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied 1998, Pierestraat 16’ met de bijbehorende stukken, het vaststellingsbesluit en de reactieve aanwijzing liggen met ingang van 24 februari 2011 tot en met 6 april 2011 ter inzage in het gemeentehuis, bij de afdeling Ruimte (Raadhuisstraat 27 te Rucphen). Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de reactieve aanwijzing kunnen ook worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende de periode van terinzagelegging kan beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is gedurende bovenstaande periode mogelijk voor:

  • belanghebbenden die het niet eens zijn met dit vaststellingsbesluit en die tijdig hun zienswijze

  • hebben ingediend omtrent het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen;

  • belanghebbenden die het niet eens zijn met de aangebrachte wijzigingen en de reactieve

  • aanwijzing.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat in elk geval de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, een kopie van het besluit en de gronden van het beroep. Bij het indienen van een beroepschrift dient griffierecht te worden betaald.

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan daarom gedurende bovengenoemde termijn eveneens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening kan niet in behandeling worden genomen voordat het griffierecht is voldaan.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling, met uitzondering van het gedeelte dat onder de reactieve aanwijzing valt, van het bestemmingsplan en het aanwijzingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de werking van dit besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven