Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Teteringen, Hoeveneind 103

Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Teteringen, Hoeveneind 103 (IMRO 0758.BP2010051005-0301)ter inzage ligt. Dit ontwerpbestemmingsplan voorziet in de bouw van een woning met bijgebouwen ter vervanging van een bestaande woning met bijgebouwen op de locatie Hoeveneind 103 te Teteringen. Het perceel is kadastraal bekend als TTR, sectie A en nummer 0792 en heeft een oppervlakte van circa 8.300 m2.

Wet geluidhinder

De geplande nieuwe woning ligt in de geluidzone van de wegen Meerberg, Bergsebaan en Hoeveneind. In het kader van de Wet geluidhinder is akoestisch onderzoek verricht naar de geluidbelasting vanwege deze wegen. Uit dit onderzoek is gebleken dat enkel vanwege de weg Hoeveneind de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder wordt overschreden. Om de gewenste ontwikkeling mogelijk te maken is het college van burgemeester en wethouders voornemens te besluiten een hogere waarde vast te stellen. Het akoestische onderzoek en de ontwerpbeschikking tot het verlenen van een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting zijn opgenomen als bijlage bij het ontwerpbestemmingsplan.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan, inclusief het akoestisch onderzoek ende ontwerpbeschikking tot het verlenen van een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting liggen van 24 februari tot en met 6 april 2011 ter inzage bij Infobalie 19-20 in het Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10 te Breda en in Bibliotheek ’t Web, Scheperij 13 te Teteringen.

Het ontwerpbestemmingsplan, inclusief het akoestische onderzoek en de ontwerpbeschikking tot het verlenen van een hogere waarde, is tevens te raadplegen op de website van de Gemeente Breda, www.breda.nl, via ‘Wonen Wijken en Vervoer’→’Ruimtelijke plannen’→’Bestemmingsplannen in procedure’.

Zienswijze

Tijdens bovengenoemde periode kunt u schriftelijk en/of mondeling uw zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpbeschikking tot het verlenen van een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting naar voren brengen.

U kunt uw zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan sturen naar de gemeenteraad van de Gemeente Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda.

Uw zienswijze tegen de ontwerpbeschikking tot het verlenen van een hogere waarde kunt u schriftelijke indienen binnen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 90156, 4800 RH Breda.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens werkdagen een afspraak maken via telefoonnummer (076) 529 45 24.

Breda, 21 februari 2011

Burgemeester en wethouders van Breda,

P.A.C.M. van der Velden,

burgemeester.

R.J.P. Meulenbroek,

secretaris.

Naar boven