Ontwerpbestemmingsplan Het Weggeler Noord

Burgemeester en wethouders van de gemeente Almelo maken bekend dat voor het gebied Het Weggeler Noord een ontwerpbestemmingsplan is opgesteld. Het Weggeler Noord ligt in het zuidoosten van Almelo, gelegen tussen de woonwijk Nieuwland in het noorden en westen, industrieterrein Bornsestraat-Drienemanslanden in het zuiden, de nieuwbouwwijk Kollenveld en de Van Rechteren Limpurgsingel in het oosten. Met het bestemmingsplan wordt beoogd het gebied te ontwikkelen tot een woon-werklocatie. Het gebied wordt als volgt ingevuld:

  • als overgangszone naar het woongebied is een gevarieerde strook gepland met deels een bestemming bedrijven met bedrijfswoningen, deels met een woonzorgfunctie en deels starterswoningen;

  • de rest van het gebied wordt ingevuld met grondgebonden woningen in verschillende categorieën.

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 23 februari 2011 tot en met 5 april 2011 ter inzage:

  • bij de publieksbalie van de afdeling Publiekszaken in de centrale hal op de begane grond aan het Stadhuisplein 1 te Almelo kan eenieder hier terecht zonder afspraak van 9.00–12.00 uur (elke werkdag), met afspraak van 13.00–16.00 uur (ma/wo/vr) en van 13.00–19.00 uur (di/do);

  • via de website van de Gemeente Almelo op www.almelo.nl;

  • via www.ruimtelijkeplannen.nl

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan eenieder mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen bij de gemeenteraad, postbus 5100, 7600 GC Almelo. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren een afspraak maken met dhr. Weertman van het team Ruimtelijke Ontwikkeling en Verkeer, via (0546) 541111.

Gelijktijdig met het bestemmingsplan ligt het ontwerp exploitatieplan Het Weggeler Noord en de ontwerpbeschikking hogere grenswaarde voor de locatie Het Weggeler Noord ter inzage. Hier zijn aparte bekendmakingen voor opgesteld.

Naar boven