Ontwerpbestemmingsplan ‘Duinoord’ gemeente Haaren

(Helvoirt, Duinoordseweg 8, kadastraal perceel Helvoirt sectie A nummer 2169, sectie B nummers 1630, 1674 en 1675.)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan ‘Duinoord’ met ingang van vrijdag 25 februari 2011 tot en met donderdag 7 april ter inzage ligt.

Iedereen kan het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen inzien in de hal van het gemeentehuis (op werkdagen van 9.00–12.00 uur en op donderdag tevens van 15.00–19.00 uur). Het plan is ook te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl en op onze website www.haaren.nl. Hier klikt u op ‘Wonen en omgeving’; dan op ‘Ruimtelijke projecten’ en zo komt u bij het plan ‘Duinoord, Helvoirt’.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de voorgenomen omschakeling van het horecabedrijf met dagrecreatieve voorzieningen naar een ‘all-weather’ recreatief bedrijf met horecavoorzieningen. Het plan voorziet in het bouwen van (3) speelhallen, uitbreiding van het horecagedeelte, het realiseren van een klimbos, herbouw van een te slopen woning, verplaatsing van de midgetgolfbaan en uitbreiding van het parkeerterrein. Enkele oude gebouwen en de skibaan worden gesloopt en het terrein wordt heringericht door middel van de aanleg van ‘groene kamers’, struinnatuur, stuifduin en bos.

De voorgenomen ontwikkeling is in strijd met de bepalingen van het vigerende bestemmingsplan ‘Buitengebied Haaren’. Daarom is voor deze voorgenomen ontwikkeling een nieuw bestemmingsplan nodig.

Tijdens de termijn van ter inzage ligging kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad, Postbus 44, 5076 ZG Haaren. In de zienswijze moet u duidelijk aangeven op welk onderdeel van het ontwerpplan deze betrekking heeft. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen moet u een afspraak maken via telefoonnummer (0411) 62 73 14. Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Haaren, 23 februari 2011

Burgemeester en wethouders van Haaren.

Naar boven