Ontwerpbestemmingsplan Spaland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 24 februari 2011 het ontwerpbestemmingsplan ‘Spaland’ met de bijbehorende stukken voor eenieder ter inzage ligt.

Aanleiding

Voor de actualisatie van de bestemmingsplannen heeft de raad in 2007 het projectplan 'actualisatie bestemmingsplannen 2007−2011' vastgesteld. Doel is om medio 2011 voor het gehele gemeentelijke grondgebied de beschikking te hebben over volledig geactualiseerde bestemmingsplannen.

Voorliggend bestemmingsplan heeft betrekking op de wijken Spaland en Svaeparken en de Kerkbuurt in het noorden van Schiedam. Voor deze wijken is een herziening van de daar nu geldende bestemmingsplannen noodzakelijk. De huidige bestemmingsplanregelingen dateren grotendeels uit de tachtiger en negentiger jaren. Er bevindt zich ook een plandeel waar het bestemmingsplan circa dertig jaar oud is.

Plangebied

Het plangebied omvat de wijken Spaland en Svaeparken en de Kerkbuurt. Het wordt aan de westzijde globaal begrensd door de Harreweg. Aan de oostzijde wordt de begrenzing gevormd door het spoortraject Rotterdam-Delft. Aan de zuidkant bestaat de begrenzing onder andere uit de oude dorpskern Kethel. Ten noorden van de wijk Spaland ligt het open polderlandschap van Abstwoude. Op de afbeelding is de begrenzing van het plangebied weergegeven.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken ligt vanaf 24 februari 2011 gedurende 6 weken ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van de Stadswinkel in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. De Stadswinkel is van maandag tot vrijdag zonder afspraak geopend van 9:00 tot 13:00 uur. Met afspraak is de Stadswinkel op maandag, woensdag en donderdag geopend van 14:00 tot 20:00 uur en op vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur. Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan digitaal raadplegen op: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de Gemeenteraad, t.a.v. Afdelingsmanager Ruimtelijke Ontwikkeling, Vastgoed en Grondzaken, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van de Stadswinkel.

Naar boven