Vestiging gemeentelijk voorkeursrecht 'Lutkemeerpolder'

Vestiging voorkeursrecht

Aanwijzing van gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn.

Het dagelijks bestuur van de gemeente Amsterdam stadsdeel Nieuw-West maakt op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij, op grond van het bepaalde in artikel 6 Wvg, op 15 februari 2011 heeft besloten om het perceel kadastraal bekend gemeente Sloten (N.H.) sectie H nummer 1024 aan te wijzen als grond waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn.

De locatie is aangeduid als toekomstig gebied bestemd voor bedrijventerrein, bijbehorende voorzieningen waaronder verkeers-, groen- en watervoorzieningen, alle niet-agrarisch en alle nader uit te werken.

De grond is nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met nummer TK-30275363-01 en de daarbij behorende lijst van eigenaren en beperkt gerechtigden, een en ander naar de stand van de openbare registers van het Kadaster per 17 januari 2011.

Om te voldoen aan artikel 7, lid 1 Wvg ligt het besluit met bijbehorende stukken, daaronder mede begrepen de perceelsgewijze registratie, met ingang van 17 februari 2011 voor eenieder kosteloos ter inzage op het stadsdeelkantoor van het stadsdeel Amsterdam Nieuw-West, Pieter Calandlaan 1 te Amsterdam.

Het stadsdeelkantoor is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur. Op donderdag is het stadsdeel geopend van 08.30 uur tot 19.00 uur.

De eigenaar en eventuele beperkt gerechtigden met betrekking tot deze grond ontvangen een dezer dagen een afzonderlijke kennisgeving.

Het besluit van het dagelijks bestuur van het stadsdeel Amsterdam Nieuw-West is bekend gemaakt in de Staatscourant van 16 februari 2011, te raadplegen via https://www.officielebekendmakingen.nl.

Nadat het besluit van het dagelijks bestuur in werking is getreden, moeten de eigenaar en de eventueel beperkt gerechtigden van het in het voorstel begrepen grond, wanneer zij hun perceel dan wel de daarop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Amsterdam te koop aanbieden.

Zienswijzen

Binnen drie maanden dient de deelraad van het stadsdeel Amsterdam Nieuw-West de aanwijzing van gronden te bestendigen.

In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de raad te nemen besluit tot aanwijzing van gronden, worden belanghebbenden, gelet op artikel 4:8 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), in de gelegenheid gesteld gedurende een termijn van vier weken, ingaande op 17 februari 2011 tot en met 16 maart 2011, hun zienswijzen over het deelraadsvoorstel schriftelijk, dan wel mondeling naar voren te brengen.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de deelraad van het stadsdeel Amsterdam Nieuw-West, postbus 2003, 1000 CA te Amsterdam. Indien belanghebbenden hun zienswijze aan de deelraad mondeling kenbaar wensen te maken, kunnen zij hiervoor telefonisch een afspraak maken met de heer R. Huiberts, onder telefoonnummer 14 020.

Bezwaar

Het voorstel van het dagelijks bestuur aan de deelraad wordt aangemerkt als een besluit, zodat tegen dit besluit van het dagelijks bestuur tot aanwijzing van gemelde grond tot gebied waarop de Wvg van toepassing is, ingevolge de Awb het indienen van een bezwaarschrift mogelijk is.

Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande op 17 februari 2011 tot en met 30 maart 2011, een bezwaarschrift indienen bij het dagelijks bestuur van het stadsdeel Amsterdam Nieuw-West, postbus 2003, 1000 CA te Amsterdam.

Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d. de gronden van het bezwaar.

Degene die een bezwaarschrift indient kan, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, op grond van artikel 8:81 Awb tevens een verzoek om voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Amsterdam, Parnassusweg 220, 1076 AV te Amsterdam.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Huiberts, onder telefoonnummer 14 020.

Amsterdam, 16 februari 2011

Dagelijks bestuur van het stadsdeel Amsterdam Nieuw-West.

Naar boven