Bestemmingsplan ‘Vathorst, De Laak 2A’ onherroepelijk

Inhoud van het plan

Het gebied De Laak 2A in Vathorst is een woongebied. Het gebied is gelegen aan de noordkant van Vathorst. De Laak 2A vormt de eerste fase van de ontwikkeling van De Laak 2. Ten noordwesten van De Laak 2A zal een tweede fase (De Laak 2B) ontwikkeld worden. Het plangebied wordt begrensd door de Laakboulevard in het zuiden, het woongebied van De Laak 1B in het oosten en de watergang Laak in het noord(oost)en.

Het bestemmingsplan ‘Vathorst, De Laak 2A’ maakt de realisatie van een nieuw woongebied mogelijk met in totaal ruim 1000 woningen. Tevens zijn enkele gebieden opgenomen waar naast wonen diverse functies gehuisvest kunnen worden. Er is onder andere ruimte voor maatschappelijke en culturele functies, dienstverlening, horeca-A en kleinschalige bedrijven en werkplaatsen. Dit is deels bij recht mogelijk en deels met een afwijking van het bestemmingsplan.

Procedure

De gemeenteraad van Amersfoort heeft op 16 november 2010 bij besluitnr. 3548169 het bestemmingsplan ‘Vathorst, De Laak 2A’ gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan en het raadsbesluit hebben van 24 december 2010 tot en met 4 februari 2011 ter inzage gelegen waarbij beroep kon worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Van deze gelegenheid is geen gebruik gemaakt. Daarmee is het bestemmingsplan met ingang van 5 februari 2011 onherroepelijk.

Het bestemmingplan ligt vanaf heden voor eenieder ter inzage bij het Vergunningenloket in de Observant aan het Stadhuisplein 7. De openingstijden van het Vergunningenloket zijn op werkdagen van 9.00–13.00 uur (daarna op afspraak). Het bestemmingsplan kan ook digitaal worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (zoeken in alle plannen (via de kaart), en klik vervolgens op de kaart naar het gebied Vathorst) of via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Naar boven