Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 10 februari 2011, Directie Inkomensverzekeringen en -voorzieningen, nr. IVV/OOG/2011/354, tot Wijziging van de Regeling aanwijzing volkenrechtelijke organisaties in Nederland 2010

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Handelende in overeenstemming met de Minister van Buitenlandse Zaken,

Gelet op artikel 14, tweede lid, van het Besluit uitbreiding en beperking kring verzekerden volksverzekeringen 1999 en artikel 7, tweede lid, van het Besluit uitbreiding en beperking kring verzekerden werknemersverzekeringen 1990;

Besluiten:

ARTIKEL I

Artikel 1, onderdeel 6, subonderdeel a, van de Regeling aanwijzing volkenrechtelijke organisaties in Nederland 2010, wordt vervangen door:

  • a. European Commission, JRC (Joint Research Centre), Institute for Energy and Euratom.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 3 juni 2010.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 10 februari 2011

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

H.G.J. Kamp.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

E.I. Schippers.

TOELICHTING

De ministeriële regeling van 21 mei 2010 (Regeling aanwijzing volkenrechtelijke organisaties in Nederland 2010) omvat een limitatieve lijst met volkenrechtelijke organisaties die over een eigen stelsel inzake sociale zekerheid beschikken. Werknemers (en eventueel ook hun inwonende gezinsleden) die bij een van deze organisaties werken, zijn onderworpen aan dat stelsel en tegelijkertijd uitgesloten van Nederlandse verzekeringsplicht.

In artikel I, onder 6, subonderdeel a, van deze regeling, wordt een organisatie vermeld, die ten onrechte op deze lijst is geplaatst. Het betreft het Energy research Centre of the Netherlands (ECN). In de plaats van die organisatie moet in de betreffende lijst worden opgenomen: European Commission, JRC (Joint Reseach Centre), Institute for Energy and Euratom.

De voorgestelde wijziging heeft geen consequenties voor de verzekeringspositie van werknemers/inwonende gezinsleden van beide hiervoor bedoelde organisaties.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

H.G.J. Kamp.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

E.I. Schippers.

Naar boven