Vaststelling uitwerking bestemmingsplan ‘Landgoed de Peelkant’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren maken op grond van het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:42 van de Algemene Wet Bestuursrecht, bekend dat zij bij besluit van 28 januari 2011 het uitwerkingsplan ‘Landgoed de Peelkant’ ongewijzigd hebben vastgesteld.

Dit uitwerkingsplan is een uitwerkingsverplichting van het bestemmingsplan Paralleweg/Peelrijt(weg)/Stalmansweg van de gemeente Someren uit 2007 en maakt de oprichting van een nieuw landgoed mogelijk aan de Stalmansweg-Peelrijtweg op het perceel kadastraal bekend als gemeente Someren, sectie R, nummer 655.

Het besluit en het vastgestelde uitwerkingsplan met de bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 17 februari 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. U kunt het besluit en uitwerkingsplan inzien tijdens de openingstijden bij de balie van het Team Vergunningen van de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu in het gemeentehuis van Someren, Wilhelminaplein 1, te Someren. De balie van het Team Vergunningen is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur. Ook buiten openingstijden kunt u het plan inzien. Een afspraak daarvoor kunt u maken met de heer M. ter Avest van onze afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu. U kunt het vaststellingsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en bijlagen ook digitaal raadplegen op www.someren.nl onder actueel/bekendmakingen/bestemmingsplannen.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp van het uitwerkingsplan bij burgemeester en wethouders heeft ingediend;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht bij burgemeester en wethouders tegen het ontwerp van het uitwerkingsplan.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend aan de voorzieningenrechter een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om een voorlopige voorziening richt u aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als een dergelijk verzoek is ingediend, treedt het uitwerkingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

16 februari 2011

Burgemeester en wethouders van Someren.

Naar boven