Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Ambt Delden, herziening Bentelosestraat 38 en Kwartierdorpsweg 4 en ontwerpbeeldkwaliteitsplan ‘Aanvulling welstandsnota Bentelosestraat 38’ te Bentelo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 17 februari 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Ambt Delden, herziening Bentelosestraat 38 en Kwartierdorpsweg 4.

Het plan voorziet in het opheffen van het agrarisch bedrijf aan de Bentelosestraat 38 en het bedrijf aan de Kwartierdorpsweg 4. Daardoor kan met toepassing van de rood-voor-rood-regeling twee compensatiewoningen worden toegekend. Deze worden gerealiseerd aan de Bentelosestraat, vanwege de ligging bij de kern. Het timmerbedrijf aan de Kieftenweg 21 en de aspergeverwerking aan de Bentelosestraat 38 worden voortgezet. Daarnaast wordt een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor het perceel Bentelosestraat 38, die alleen kan worden benut als één of twee aanvullende rood-voor-rood-overeenkomsten tot stand zijn gekomen, waardoor compensatiekavels kunnen worden toegekend.

Het ontwerpbestemmingsplan (inclusief eventueel bijbehorende bijlagen) is in te zien in het gemeentelijk informatie-centrum, de Höfte 7 te Goor (op maandag van 12.00 tot 19.30 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).

Het plan is tevens in digitale vorm te raadplegen via onze website www.hofvantwente.nl onder het kopje ‘Ruimtelijke plannen’. Hier vindt u de rechtstreekse link naar het ontwerpbestemmingsplan:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1735.BGxAMBxBentel38x-OP10.

De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://hofvantwente.gemgids.nl/gemdesk/imro/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.1735.BGxAMBxBentel38x-OP10.

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling (op afspraak) zijn zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor.

Naast het ontwerpbestemmingsplan ligt ook het ontwerpbeeldkwaliteitsplan Aanvulling welstandsnota Bentelosestraat 38 te Bentelo met ingang van 17 februari 2011 gedurende zes weken ter inzage.

Het plan heeft betrekking op beschrijving van de architectuur van de te realiseren compensatiewoningen.

Het ontwerpbeeldkwaliteitsplan ligt als bijlage bij het bestemmingsplan Buitengebied Ambt Delden, herziening Bentelosestraat 38 en Kwartierdorpsweg 4 voor eenieder ter inzage in het gemeentelijk informatie-centrum, de Höfte 7 te Goor (op maandag van 12.00 tot 19.30 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).

Het plan is ook in te zien op onze website www.hofvantwente.nl onder het kopje ‘Ruimtelijke plannen’.

Gedurende de genoemde inzagetermijn kan eenieder op grond van de gemeentelijke inspraakverordening schriftelijk of mondeling (op afspraak) een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbeeldkwaliteitsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor.

16 februari 2011

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente,

B.M.J. Eshuis,

loco-burgemeester.

G. Twickler,

secretaris.

Naar boven