Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Thamerdal/Burgemeester Kootpark e.o.

Burgemeester en wethouders van Uithoorn maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Thamerdal/Burgemeester Kootpark e.o. met ingang van 18 februari 2011 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Dit bestemmingsplan betreft de actualisatie van diverse bestemmingsplannen ter plaatse van het gebied Thamerdal/Burgemeester Kootpark en omgeving. Het betreft een overwegend conserverend plan waarin bestaande situaties en/of geldende bestemmingen worden overgenomen. Het plangebied wordt in het noordoosten begrensd door de busbaan. Aan de zuidoostkant van het plangebied loopt de plangrens achter de bebouwing van de Thamerlaan. De zuidwestelijke begrenzing wordt gevormd door het Zijdelmeer, aan de noordwestkant loopt de grens langs de provinciale weg.

In het kader van dit bestemmingsplan hebben burgemeester en wethouders conform artikel 6.24 Wro met eigenaren van hotel Thamerhorn (Thamerhorn 1) en Hotel Hengelsport (Zijdelveld 54) anterieure overeenkomsten gesloten. In deze overeenkomsten zijn (financiële) afspraken gemaakt in verband met de in het (ontwerp)bestemmingsplan opgenomen mogelijkheid tot uitbreiding van het hotel aan de Thamerhorn 1 en de wijziging van het bouwvlak op het perceel Zijdelveld 54.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Thamerdal/Burgemeester Kootpark e.o’ ligt vanaf 18 februari 2011 tot en met 31 maart 2011 ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis gedurende de openingstijden van het gemeentehuis, in de openbare bibliotheek, Alfons Ariënslaan 1 te Uithoorn, gedurende de openingstijden van de bibliotheek en in het dorpshuis De Quakel, gedurende de openingstijden van het dorpshuis.

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan eenieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van de gemeente Uithoorn, postbus 8, 1420 AA Uithoorn. De gemeenteraad zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Uithoorn, 16 februari 2011

Naar boven