Ontwerpbestemmingsplan ‘Hooghoefweg’

Burgemeester en wethouders van Someren maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, artikel 83 van de Wet Geluidhinder en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat met ingang van 17 februari 2011 t/m 30 maart 2011 het ontwerpbestemmingsplan ‘Hooghoefweg’ en het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden Wet Geluidhinder ter inzage liggen.

Inhoud bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Hooghoefweg’ biedt de juridisch-planologische grondslag voor de aanleg van het laatste deel van de randweg om het dorp Someren. Het gaat hierbij om het gedeelte dat de Boerenkamplaan ter hoogte van de aanwezige rotonde zal verbinden met de Loovebaan over de huidige Hooghoefweg.

Inhoud van het ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden Wet Geluidhinder

Burgemeester en wethouders zijn voornemens om hogere grenswaarden vast te stellen als bedoeld in artikel 83 van de Wet Geluidhinder. De hogere grenswaarden hebben betrekking op de gevels van de bestaande woningen Zandstraat 31 en De Schans 2. De geluidsbelasting op de gevels veroorzaakt door het wegverkeerslawaai van de aan te leggen Hooghoefweg is meer dan de voorkeursgrenswaarde Lden van 48 dB, echter minder dan de maximaal wettelijk onthefbare waarde van 53 dB.

Stukken ter inzage

U kunt het ontwerpvaststellingsbesluit van het bestemmingsplan, het ontwerpbestemmingsplan ‘Hooghoefweg’ en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet Geluidhinder samen met de onderliggende stukken inzien vanaf 17 februari 2011 tot en met 30 maart 2011 bij het loket van de afd. VROM in het gemeentehuis, Wilhelminaplein 1 in Someren. Het loket is geopend op maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook buiten de openingstijden inzien. Een afspraak daarvoor kunt u maken via onderstaand telefoonnummer. U kunt het ontwerpvaststellingsbesluit, het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet Geluidhinder ook raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl

Indienen zienswijzen

Tijdens de inzage termijn kunnen mondelinge en schriftelijke zienswijzen worden ingediend door:

  • een ieder over het ontwerpbestemmingsplan ‘Hooghoefweg’. U dient uw zienswijze te richten aan de gemeenteraad van Someren.

  • belanghebbenden over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet Geluidhinder. U dient uw zienswijze te richten aan het college van burgemeester en wethouders.

Een schriftelijke zienswijze kunt u adresseren aan: Postbus 290, 5710 AG Someren. Voor uw mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer G. Kros of mevrouw A. van den Nieuwenhof van de afdeling VROM, tel. 0493-494888.

Naar boven