Bestemmingsplan ‘IJsselmonde-Centrum’

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van 18 februari 2011 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met 31 maart 2011) het ontwerp van het bestemmingsplan ‘IJsselmonde-Centrum’ (met bijbehorende stukken) voor eenieder ter inzage ligt bij:

  • de Stadswinkel Centrum,stadhuis Coolsingel 40 (zijde Doelwater, tegenover hoofdbureau politie) openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur; behalve op donderdag (09.00 uur tot 13.30 uur).

  • de secretarie van de deelgemeente IJsselmonde, Groene Tuin 317.

Het ontwerpbestemmingsplan (met bijbehorende stukken) is tevens beschikbaar via de gemeentelijke website www.rotterdam.nl/bestemmingsplanneninprocedure en op de site www.ruimtelijkeplannen.nl .

Het plangebied wordt – globaal bezien – aan de noordzijde begrensd door de Dwarsdijk en Groene Tuin, aan de oostzijde door de Groene Tuin en Reyerdijk, aan de zuidzijde door de Reyerdijk en aan de westzijde door de Kreekhuizerlaan, Kreekkade en Darinckdelversstraat.

Dit bestemmingsplan voorziet in een actualisering van de ter plaatse vigerende bestemmingsplannen en maakt tevens enige nieuwe ontwikkelingen mogelijk, te weten :

  • 1. het winkelcentrum Keizerswaard zal worden uitgebreid en gemoderniseerd;

  • 2. de aanleg van een tramlus en openbaar vervoerstation langs de Herenwaard;

  • 3. verplaatsing van de gastransportleiding in de Groeninx van Zoelenlaan, voor wat betreft het gedeelte ten oosten van de Herenwaard;

  • 4. wijzigingsbevoegdheden zijn opgenomen voor :

    • a. de locatie van het KPN gebouw aan de Ruigewaard, alsmede de hoek Herenwaard / Groeninx van Zoelenlaan, ten behoeve van een verruiming van de bestemming;

    • b. 2 locaties langs de Groeninx van Zoelenlaan, ten behoeve van de bouw van 2 woontorens.

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk dan wel mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur dS+V, RO/bestemmingsplannen, postbus 6699, 3002 AR Rotterdam.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak gemaakt worden van maandag t/m donderdag via telefoonnummer 010-4894165.

Rotterdam, 16 februari 2011

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen:

H. Goedhart,

algemeen directeur dS+V.

Naar boven