Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Koopmanweg 28–30/besluit om geen exploitatieplan vast te stellen

Burgemeester en wethouders van Lemsterland maken bekend dat de gemeenteraad op 7 februari 2011 het bestemmingsplan Koopmanweg 28–30 gewijzigd heeft vastgesteld. Verder heeft de raad besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan Koopmanweg 28–30 voorziet in de juridisch planologische regeling van de percelen Koopmanweg 28 en 30 te Echtenerbrug. Het bestemmingsplan maakt de uitbreiding van de bebouwde oppervlakte van de varkenshouderij op Koopmanweg 30 te Echtenerbrug mogelijk. Ook voorziet het bestemmingsplan in het wijzigen van de bestemming van het perceel Koopmanweg 28 te Echtenerbrug van Wonen in Agrarisch-Agrarisch bedrijf, waarbij aan bebouwing uitsluitend een bedrijfswoning met bijgebouwen is toegestaan.

De wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht houden uitsluitend in dat het plan is aangepast aan de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Nu sprake is van een gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan is hiervan ingevolge artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening mededeling gedaan aan GS van Fryslân en aan de Inspectie Vrom. Zij hebben meegedeeld dat de tekstuele wijzigingen als gevolg van de inwerkingtreding van de Wabo geen aanleiding geven tot het geven van een aanwijzing.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen liggen met ingang van donderdag 17 februari 2011 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie in het gemeentekantoor, Burgemeester Krijgerplein 7 te Lemmer. Daarnaast is het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken te raadplegen op de gemeentelijke website www.lemsterland.nl → actueel → bekendmakingen en publicaties → ruimtelijke ordening. Verder is het vastgestelde bestemmingsplan in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan op grond van artikel 8.2 lid 1 Wro beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een belanghebbende die beroep instelt tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Ook bestaat de mogelijkheid om naast het instellen van beroep, een verzoek te richten tot de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag) om een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op dit verzoek is beslist.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Piet Loonstra van de sector Grondgebied van de gemeente Lemsterland. Zijn telefoonnummer is 0514-567534.

Lemmer, 16 februari 2011

Burgemeester en wethouders van Lemsterland.

Naar boven