Ontwerpbestemmingsplan ‘MFC Klarendal’

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat ter inzage ligt

het ontwerpbestemmingsplan ‘MFC Klarendal’

Inzien:

Met ingang van 17 februari 2011 ligt het ontwerp gedurende een termijn van 6 weken voor een ieder ter inzage in het stadshuis, loket BWL, Koningstraat 38.

Het ontwerpbestemmingsplan is met ingang van 17 februari 2011 ook via internet in te zien op www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

Daarnaast is het plan ook te raadplegen op het webadres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.755-0201. De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres: http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0202.755-0201.

Het plangebied ligt in de wijk Klarendal op het terrein van de voormalige Menno van Coehoornkazerne en wordt in het noorden en oosten begrensd door de Garnizoenstraat, in het zuiden door de Klarendalseweg en in het westen oor de Verlengde Hoflaan.

Het bestemmingsplan is een herziening van het bestemmingsplan ‘Sonsbeekkwartier-Vogelwijk’ uit 2008. Directe aanleiding voor de herziening is dat de gemeente het voormalige kazerneterrein in 2005 heeft aangewezen als meest geschikte locatie voor het vestigen van een MultiFunctioneel Centrum (MFC) voor de wijk Klarendal. In dit MFC krijgen wijkfuncties op het gebied van onderwijs, sport, cultuur en ontmoeting een plaats in bestaande bebouwing en in nieuwbouw. Een nieuwe ruimtelijke indeling van genoemde functies is in dit concept-bestemmingsplan geregeld.

De bestaande bebouwing, sinds december 2009 in eigendom van Stichting Volkshuisvesting, is conserverend bestemd.

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).

Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer R. Slippens, tel. nr.: 026-3773409 van de Dienst Stadsontwikkeling.

Arnhem, 16 februari 2011

Naar boven