Ontwerpbestemmingsplan ‘Te Werve West’

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) het ontwerpbestemmingsplan ‘Te Werve West’ met ingang van vrijdag 18 februari 2011 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage ligt.

Het plan dient ter uitvoering van drie bouwplannen, die in het kader van het Wijkontwikkelingsplan Te Werve West zijn opgesteld. De plangebieden liggen aan de Idenburglaan, de Van Vollenhovenlaan en de Generaal Swartlaan. Aan de Idenburglaan worden 20 duplexwoningen vervangen door twee blokjes eengezinswoningen, 14 stuks in totaal. De portieketagewoningen aan de Van Vollenhovenlaan worden gesloopt ten behoeve van drie nieuwe bouwblokken met elk 23 woningen en onder elk blok parkeergelegenheid. Ter plaatse van wijkgebouw De Koepel aan de Generaal Swartlaan, doorlopend tot aan de ir. Van Kollaan, komt een appartementengebouw met 40 woningen.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Te Werve West’ en het ontwerpvaststellingsbesluit liggen met ingang van vrijdag 18 februari 2011 tot en met donderdag 31 maart 2011 ter inzage bij de balie Publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 14.00 uur en op donderdag ook van 17.00 uur tot 19.00 uur. De stukken zijn ook digitaal in te zien via www.rijswijk.nl (zoeken op ‘Te Werve West’) en op www.ruimtelijkeplannen.nl (zoeken op het volgende identificatienummer (IDN): NL.IMRO.0603.bptewervewest-ON01).

Gedurende de termijn kan eenieder (bij voorkeur schriftelijk) een zienswijze sturen aan de gemeenteraad, postbus 5305, 2280 HH Rijswijk. Ook het indienen van een mondelinge reactie is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te worden gemaakt met de heer. F. Gosens via telefoonnummer (070) 326 1581.

Overeenkomsten ex artikel 6.24 Wro

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken – conform artikel 6.24 lid 3 Wet ruimtelijke ordening (Wro) – bekend dat zij op 8 februari 2011 twee overeenkomsten hebben gesloten: één met Rijswijk Wonen en één met Vidomes. De overeenkomsten dienen tot vergoeding van de door de gemeente te maken plankosten in het kader van de eerste drie deelplannen van het Wijkontwikkelingsplan Te Werve West (zoals vastgelegd in het bestemmingsplan ‘Te Werve West’).

Een zakelijke weergave van de overeenkomsten ligt met ingang van vrijdag 18 februari 2011 gedurende 6 weken, dus tot en met donderdag 31 maart 2011, ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis te Rijswijk.

Rijswijk, 17 februari 2011

Burgemeester en Wethouders,

G.W. v.d. Wel-Markerink,

burgemeester.

A. de Baat,

secretaris.

Naar boven