Ontwerpbestemmingsplan buitengebied kampeerterrei De Kijl te De Kiel en natuurterrein Mooi Drenthe te Schoonoord

Burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maken, op grond van artikel 3.8 lid 1 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat gedurende een termijn van 6 weken ter inzage ligt het Ontwerpbestemmingsplan buitengebied kampeerterrei De Kijl te De Kiel en natuurterrein Mooi Drenthe te Schoonoord.

Het plan

Het natuurkampeerterrein De Kijl te De Kiel heeft een ‘upgrading’ ondergaan. Naast het gebruikelijke groepssanitair wordt de mogelijkheid geboden om privésanitair te boeken, waarbij deze voorziening in geclusterde vorm wordt aangeboden.

Daarnaast is er een bouwwerk gerealiseerd dat een ontmoetingsfunctie heeft. Hier kan tevens de reservering worden afgewikkeld of ter plaatse worden geboekt.

In verband met deze upgrading dient de oppervlakte van natuurkampeerterrein De Kijl vergroot worden van 2,1 ha naar 3,4 ha, waarna er ruimte wordt geboden voor 60 kampeereenheden.

Ter compensatie van de uitbreiding van natuurkampeerterrein De Kijl wordt de natuurcamping Mooi Drenthe te Schoonoord opgeheven.

Wanneer en waar kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan met de hierbij behorende stukken, kan worden ingezien van donderdag 17 februari tot en met woensdag 30 maart 2011, op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en op donderdag tevens van 16.00 tot 18.00 uur, bij de afdeling Publieksservice, team Vergunningen, Hoofdstraat 2 in Dalen. Na telefonische afspraak met de afdeling Publieksservice, team Vergunningen, telefoon 14 0524 is inzage in de stukken buiten openingstijden mogelijk. Desgewenst kan op de afdeling een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.coevorden.nl/terinzage

Zienswijze

Een ieder kan tijdens de periode van terinzagelegging zijn/haar zienswijze mondeling en/of schriftelijk bij de gemeenteraad indienen. Schriftelijke reacties kunnen verzonden worden aan de gemeenteraad van Coevorden, Postbus 2, 7740 AA te Coevorden. Voor mondelinge reacties kan contact opgenomen worden met de afdeling Publieksservice, team Vergunningen, de heer H. Schrik, telefoon 14 0524 voor het maken van een afspraak.

Coevorden, 16 februari 2011

Het college van B&W voornoemd,

burgemeester,

B.J. Bouwmeester.

Secretaris,

M.N.J. Broers.

Naar boven