Ontwerpstructuurvisie ‘Noordoostpolder’

Burgemeester en wethouders van Noordoostpolder maken ingevolge afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht bekend, dat met ingang van 17 februari 2011 voor een periode van zes weken het ontwerp-structuurvisie ‘Noordoostpolder’ voor eenieder ter inzage ligt op het gemeentehuis, bij het loket Woonomgeving en op de gemeentelijke website www.noordoostpolder.nl.

De interactieve verbeelding is raadpleegbaar op het webadres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0171.SV00001-ON01

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar op het webadres: http://ruimtelijkeplannen.noordoostpolder.nl/planfolder/NL.IMRO.0171.SV00001-/NL.IMRO.0171.VS00001-ON01

De structuurvisie ‘Noordoostpolder’ wordt de visie van de gemeente Noordoostpolder op de toekomstige ruimtelijke ontwikkelingsmogelijkheden van de Noordoostpolder geschetst. De structuurvisie bouwt voort op de Toekomstvisie 2030, maar legt nieuwe accenten. Deze nieuwe accenten komen enerzijds voort uit trends en ontwikkelingen die op de gemeente afkomen en de opgaven en kansen die dit met zich meebrengt. Daarnaast is de Toekomstvisie 2003 begin 2009 geëvalueerd. Deze evaluatie heeft er toe geleidt dat de 10 stellingen die de basis vormde van de Toekomstvisie 2030 zijn gewijzigd door de raad.

Op grond van de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage 1994 is deze mogelijkheid m.e.r. plichtig. Het doel van de milieueffectrapportage is het milieubelang, naast andere belangen, een volwaardige rol te laten spelen bij de besluitvorming. Het milieueffectrapport (‘MER Structuurvisie en Buitengebied gemeente Noordoostpolder’) voldoet aan de eisen die gesteld worden aan een besluit-MER. Het ‘MER Structuurvisie en Buitengebied gemeente Noordoostpolder’ is bedoeld voor de besluitvorming over de structuurvisie ‘Noordoostpolder’.

Gedurende bovengenoemde periode kan eenieder tegen het ontwerp-structuurvisie naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad van Noordoostpolder, Postbus 155, 8300 AD Emmeloord. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan binnen de bovengenoemde periode een afspraak worden gemaakt met mevrouw M. Wierstra, telefoon (0527) 63 32 75 of de heer P. de Jager, telefoon (0527) 63 34 90, cluster Ruimte.

Naar boven