Vaststelling bestemmingsplan Scholeneiland Bunnik

Burgemeester en wethouders van Bunnik maken bekend dat de gemeenteraad van Bunnik op 10 februari het bestemmingsplan Scholeneiland Bunnik gewijzigd heeft vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen voor iedereen ter inzage met ingang van 17 februari 2011 gedurende zes weken tot en met 31 maart 2011.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het plan maakt de realisatie van de MFA, 16 appartementen en 24 zorgeenheden planologisch mogelijk. De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van het terinzage gelegde ontwerpbestemmingsplan betreffen op de plankaart:

  • het weghalen van het bouwvlak voor de patiowoningen;

  • het opnemen van de aanduiding wonen op de plaats waar de appartementen gebouwd gaan worden, alleen bij de aanduiding wonen zijn woningen mogelijk;

in de planregels:

  • het benoemen maximum aantal woningen dat gerealiseerd mag worden, zijnde 16 appartementen;

  • het minimum te realiseren parkeerplaatsen is gewijzigd van 68 naar 73 parkeerplaatsen.

Alle wijzigingen in het bestemmingsplan zijn als bijlage 1 opgenomen in het raadsbesluit.

Hoe kunt u het bestemmingsplan en het raadsbesluit inzien of raadplegen?

Het plan is binnen de genoemde termijn elektronisch raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Bunnik. Ga naar www.bunnik.nl, onder ‘Gemeentelijk beleid’, en dan doorklikken naar ‘Ruimtelijke plannen’ en vervolgens naar `Ruimtelijke plannen in procedure’.

U kunt het plan ook inzien (digitaal en op papier) in het gemeentehuis, Singelpark 1 in Odijk. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur.

Beroep instellen

Met ingang van 18 februari kan gedurende zes weken tot en met 31 maart 2011 beroep worden ingesteld tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht over het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te hebben gebracht;

  • eenieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Op de beroepsprocedure is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit houdt in dat de beroepsgronden in het beroepsschrift dienen te worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat ver-zoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Meer informatie hierover vindt u op www.raadvanstate.nl

Naar boven