Bekendmaking voorbereidingsbesluiten Vlaardingen

Het college van burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de raad in zijn vergadering van 27 januari 2010 heeft besloten te verklaren dat een herziening wordt voorbereid van de navolgende bestemmingsplannen:

  • 1. Stad&Milieugebied, A4-zone en Deltaweg-Oost. Dit voorbereidingsbesluit omvat een aantal deelgebieden zoals Stads&Milieugebied waaronder KW-haven noordwest en KW-haven zuidwest en Nieuwe Maas. De A4-zone bestaat uit de Vulcaanhaven-Oost en Vulcaanhaven-West, KW-haven-oostzijde, Deltaweg-Oost loopt tot aan de Heliniumweg waarbinnen het terrein van Lever-Faberge/Unilever Research is gelegen;

  • 2. Maasoeverzone. Dit voorbereidingsbesluit omvat het gebied lopend vanaf de Heliniumweg tot en met RWZI Groote Lucht grenzend aan het Oeverbos;

  • 3. Groot Vettenoord en het volkstuinencomplex. Dit voorbereidingsbesluit omvat het gebied Industrieweg, Energieweg, Maassluissedijk, Zuidbuurtseweg, Marnixlaan en westzijde Van Beethovensingel.

Deze voorbereidingsbesluiten beogen ongewenste ontwikkelingen in dit gebied te voorkomen en tevens te bepalen dat het verboden is het gebruik van aangewezen of bouwwerken te wijzigen. Dit houdt in dat een aanvraag om een omgevingsvergunning met de activiteiten bouwen en planologisch afwijken moeten worden aangehouden. Alleen als de bovengenoemde activiteiten niet in strijd zijn met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan kunnen burgemeester en wethouders toch een omgevingsvergunning verlenen op grond van artikel 3.3. van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Deze voorbereidingsbesluiten, met bijbehorende situatietekeningen, liggen vanaf 17 februari 2011 voor een ieder ter inzage bij het Stadskantoor aan de Industrieweg 9 te Vlaardingen. Het Stadskantoor is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.45–16.00 uur.

Het besluit treedt in werking op 10 februari 2011 en heeft een werkingsduur van 1 jaar.

Wettelijk is bepaald dat tegen een voorbereidingsbesluit geen bezwaar en beroep kan worden ingesteld.

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen.

16 februari 2011

Naar boven