Vaststelling gewijzigde gecoördineerde besluiten ‘Post-kantoor’ te Bovenkarspel

Burgemeester en wethouders van Stede Broec maken bekend dat de gemeenteraad op 3 februari 2011 heeft besloten om over te gaan tot:

  • het verlenen van de bouwvergunning voor het vernieuwen/oprichten van het voormalige postkantoor tot sociaal-cultureel centrum, en:

  • het verlenen van een vergunning voor het maken van een inrit vanaf de Hoofdstraat en een uitrit op de Rozeboomlaan voor de, ten behoeve van het sociaal-culturele centrum, te realiseren parkeerplaatsen; en,

  • vaststelling van het bestemmingsplan ‘Post-Kantoor’.

Het bestemmingsplan ‘Post-kantoor’, de bouwvergunning en de in- respectievelijk uitritvergunning worden, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, en op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening gecoördineerd voorbereid en gelijktijdig bekendgemaakt.

De gewijzigde besluiten en de onderliggende stukken liggen met ingang van 17 februari tot en met 30 maart 2011 tijdens de kantooruren voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis van Stede Broec op de afdeling VROM BOUWEN, De Middend 2, Bovenkarspel. Alle stukken zijn gedurende deze periode te raadplegen op de website van de gemeente Het vastgestelde bestemmingsplan te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen de hiervoor genoemde gewijzigde besluiten een beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Het beroep kan alleen worden ingesteld door een belanghebbende die reeds zienswijzen over de ontwerpbesluiten naar voren heeft gebracht. Hierop wordt een uitzondering gemaakt als het de betrokkene redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen over de ontwerpbesluiten naar voren te hebben gebracht. Hiervan is in ieder geval sprake indien de besluiten ten opzichte van de ontwerpen gewijzigd zijn vastgesteld.

Het bestemmingsplan, de bouwvergunning en de in- respectievelijk uitritvergunning treden na afloop van de beroepstermijn in werking. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend, treden het bestemmingsplan, de bouwvergunning en de in- respectievelijk uitritvergunning niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (adres zie bovenstaand). Voor zowel het indienen van een beroepschrift als voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Ingevolge artikel 8.3 lid 1 Wro worden alle besluiten voor de mogelijkheid van beroep aangemerkt als één besluit.

Voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met een medewerker van de afdeling VROM Bouwen (telefoon 0228-510111).

Naar boven