Kennisgeving vaststelling bestemmingsplan ‘Ooievaarszoom Schoonrewoerd’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leerdam maken bekend dat de raad van de gemeente Leerdam in de vergadering van 3 februari 2011 het bestemmingsplan ‘ooievaarszoom Schoonrewoerd’ heeft vastgesteld.

Het plangebied ligt ten westen van Schoonrewoerd tussen de bebouwing aan de Koningin Julianastraat en de provinciale weg N484. Het gebied grenst aan het open landelijk gebied. De totale oppervlakte van het plangebied bedraagt circa 2 hectare.

Het bestemmingsplan voorziet in het oprichten van 52 woningen en een kerkgebouw in Schoonrewoerd.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan ‘Ooievaarszoom Schoonrewoerd’ dat ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen betreffen ambtshalve wijzigen. Alle wijzigingen staan vermeld in de zienswijzennota bij het vernoemde besluit.

Tevens heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leerdam op grond van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden vastgesteld inzake het bestemmingsplan Ooievaarszoom te Schoonrewoerd.

Het besluit betreft het vaststellen van een hogere toelaatbare geluidsbelasting op de gevels van verschillende woningen vanwege wegverkeerslawaai en industrielawaai. De geluidsbronnen betreffen de N484 en de Overheicop en het nabijgelegen industrieterrein Leerdammer Company.

Het raadsbesluit, de zienswijzennota, het vastgestelde bestemmingsplan, het besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder en alle bijbehorende stukken liggen met ingang van 17 februari 2011 gedurende een periode van zes weken ter inzage in de publiekshal van het stadskantoor van Leerdam. Bezoekadres: Dokter Reilinghplein 1, 4141 DA Leerdam. Het stadskantoor is iedere dag geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur en dinsdag ook van 16.00 uur tot 18.30 uur.

U kunt het raadsbesluit met vernoemde stukken ook zien op onze website www.leerdam.nl (via de knoppen actueel - bekendmakingen). Het vastgestelde bestemmingsplan kunt u ook raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen de vaststellingsbesluiten kan gedurende de inzage termijn beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die tijdens de terinzage termijn van het ontwerpbestemmingsplan tijdig hun zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt bij de gemeenteraad;

  • Belanghebbenden, die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • Belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht.

Het beroep kan schriftelijk worden ingediend bij: De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt inwerking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schort de inwerkingtreding niet op. Indien een belanghebbende wil voorkomen dat er door de inwerkingtreding van het bestemmingsplan een onomkeerbare situatie ontstaat kan deze naast het instellen van beroep de voorzieningrechter vaan voornoemde Afdeling verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Het bestemmingsplan treedt niet eerder inwerking dan nadat op het verzoek is beslist. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd.

Leerdam, 16 februari 2011

Burgemeester en wethouders van Leerdam,

de secretaris,

M.H.J. van Kruijsbergen.

De burgemeester,

V.J.H. Molkenboer.

Naar boven