Ontwerpbestemmingsplan Kop van Gravestein

Het Dagelijks Bestuur van het Stadsdeel Zuidoost van de gemeente Amsterdam maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van donderdag 10 februari 2011 voor een periode van 6 weken het ontwerpbestemmingsplan Kop van Gravestein ter inzage ligt in het Informatiecentrum Amsterdam Zuidoost, Anton de Komplein 150, op werkdagen geopend van 09.00–16.00 uur.

Een digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan Kop van Gravestein is te downloaden op de website van het stadsdeel en digitaal raadpleegbaar via http://www.ruimtelijkeplannen.nl (http://www.ruimtelijkeplannen.nl/)/. Hoewel de digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan gelijk is aan het exemplaar dat ter inzage ligt, is het mogelijk dat er verschillen zijn ontstaan tussen beide versies. Voor de zekerheid omtrent de regeling dient altijd het op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/ gepubliceerde exemplaar te worden geraadpleegd.

Het plangebied ligt aan de noordzijde van de Bijlmermeer in de E-buurt Oost, ter plaatse van het noordelijke einde van de galerijflat Gravestein. Het ontwerpbestemmingsplan Kop van Gravestein vervangt een gedeelte van het bestemmingsplan De Nieuwe Bijlmer en heeft tot doel een actueel juridisch-planologisch kader te bieden voor de renovatie van de kop van de flat Gravestein. Het in het bestemmingsplan De Nieuwe Bijlmer opgenomen maximum van 30 woningen betrof de nieuw te realiseren woningen aan de kop van de flat Gravestein. Binnen het bestemmingsvlak is per abuis echter ook een deel van de inmiddels gerenoveerde woningen van de flat Egeldonk opgenomen. Er worden 23 nieuwe appartementen gerealiseerd. Dit zijn er vier meer ten opzichte van het oorspronkelijk aantal woningen in Gravestein. In het plangebied bevinden zich na afronding van de werkzaamheden 59 appartementen.

Een ieder kan gedurende de termijn van de terinzagelegging schriftelijke zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Deze schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de Stadsdeelraad van het Stadsdeel Zuidoost, Postbus 12491, 1100 AL Amsterdam Zuidoost.

Een ieder kan tevens mondelinge zienswijzen naar voren brengen gedurende de termijn van de terinzagelegging. Hiervoor kunt u een afspraak maken met mevr. Wedding van de sector Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling (via het contactcenter tel: 020-252 5000) op maandag of woensdag tussen 10 en 12 uur.

Amsterdam Zuidoost, 9 februari 2011

Het Dagelijks Bestuur,

M. La Rose,

voorzitter.

Ch. M. Rach,

secretaries.

Naar boven