Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Deurningerstraat – Dr. Schaepmanstraat

De gemeenteraad heeft op 25 januari 2011 het volgende bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld:

  • Deurningerstraat/Dr. Schaepmanstraat.

De totale ontwikkeling Groothuis e.o. bestaat uit een aantal deelgebieden. Eén van deze deelgebieden is in voorliggend bestemmingsplan, Deurningerstraat/Dr. Schaepmanstraat, opgenomen. De grens van dit deelgebied wordt globaal gevormd door de Deurningerstraat, Dr. Schaepmanstraat en de zuidgrens van het perceel aan de Deurningerstraat 12, kadastraal bekend als sectie R nummer 1522. Binnen dit deelgebied is Welbions voornemens om een appartementencomplex te realiseren met 17 appartementen voor begeleid wonen. Dat is niet mogelijk binnen het geldende bestemmingsplan.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is een aantal wijzigingen in het vastgestelde plan opgenomen. Het betreft ondermeer aanpassingen aan de regels en toelichting vanwege de inwerkingtreding van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Daarnaast is de toelichting aangepast op een wijziging van het aantal appartementen van 16 naar 17.

Inzien

U kunt het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken van 11 februari 2011 t/m 24 maart 2011 inzien bij de afdeling Vergunningen in het Stadskantoor aan de Hazenweg 121 te Hengelo. Om u goed van dienst te zijn, adviseren wij u een afspraak te maken (074-2459647). Daarnaast is het plan te raadplegen op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0164.BP0018-0301

en de gemeentelijke website http://www.hengelo.nl/?id=81241. De bronbestanden zijn beschikbaar via

http://ruimtelijkeplannen.hengelo.nl/plannen/NL.IMRO.0164.BP0018-/NL.IMRO.0164.BP0018-0301.

Beroepschrift

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingebracht. Daarnaast kan iedere belanghebbende beroep instellen tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u de Voorzitter van genoemde Afdeling vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet eerder in werking totdat op dat verzoek is beslist. Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Informatie over de beroepsprocedure vindt u op de internetsite van de Raad van State, www.raadvanstate.nl.

Naar boven