Kennisgeving ontwerp koninklijk besluit tot aanwijzing van gronden ter onteigening in de Gemeente Amsterdam ter uitvoering van het bestemmingsplan ‘Kop Weespertrekvaart’

Onteigeningsplan Kop Weespertrekvaart

De minister van Infrastructuur en Milieu maakt bekend, dat krachtens artikel 78 van de onteigeningswet op het gemeentehuis van Amsterdam met ingang van 10 februari 2011 tot en met 23 maart 2011 een (voor)ontwerp koninklijk onteigeningsbesluit met de daaraan ten grondslag liggende stukken ter inzage ligt. De in het (voor)ontwerp koninklijk besluit op verzoek van de raad van de gemeente Amsterdam ten name van die gemeente ter onteigening aan te wijzen gronden zijn nodig voor de uitvoering van het bestemmingsplan ‘Kop Weespertrekvaart’.

Het bestemmingsplan voorziet in de transformatie van een verouderd en deels ongebruikt randstedelijk bedrijventerrein tot een aantrekkelijk stedelijk woon- en werkgebied met groenvoorzieningen.

De in het verzoek begrepen gronden zijn in het bestemmingsplan aangewezen voor de bestemmingen ‘Wonen-2’, ‘Groen-1’, ‘Groen-2’,’Verkeer 2’, ‘Water’ en de dubbelbestemming ‘Waarde-Archeologie’.

Voor de uitvoering van het bestemmingsplan zullen deze gronden worden gebruikt voor de bouw van woningen en daar onder gelegen bedrijfsruimten. Daarnaast zullen overeenkomstig de bestemmingen de gronden worden gebruikt voor de aanleg van natte en droge infrastructuur.

De gemeente Amsterdam is eigenares van de in het verzoek tot onteigening begrepen gronden. Op de gronden rust deels een recht op een opstalrecht met betrekking tot het clubhuis van de Stichting Hells Angels en er is sprake van gebruiksrechten op gronden. De raad van Amsterdam wil de ter onteigening voorgedragen gronden door middel van de titelzuiverende werking van de onteigening in vrije eigendom verkrijgen om het bestemmingsplan tijdig te kunnen verwezenlijken.

De minister van Infrastructuur en Milieu is – onder voorbehoud van de beoordeling van eventuele zienswijzen en de resultaten van het in te stellen onderzoek – in beginsel bereid het verzoek van de raad van Amsterdam in te willigen.

Gedurende de periode van terinzageligging kunnen belanghebbenden bij het besluit schriftelijk zienswijzen naar voren brengen bij de Kroon (Hare Majesteit de Koningin, door tussenkomst van de minister van Infrastructuur en Milieu (postbus 20951/HDBJZ/ipc 880/2500 EZ Den Haag, onder vermelding van: dossiernummer 60.2010). Zienswijzen kunnen ook mondeling kenbaar worden gemaakt aan de minister.

Voor nadere inlichtingen over deze procedure of voor het maken van een afspraak indien u een zienswijze mondeling wilt inbrengen, kunt u contact opnemen met het ministerie van Infrastructuur en Milieu, telefoon 070-3393875 (de heer A.R. Verbeek) of 070-3392894 (de heer B. Vink).

Het (voor)ontwerp koninklijk besluit c.a. ligt gedurende bovengenoemde periode ook ter inzage bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu, locatie Rijnstraat 8 te Den Haag.

Naar boven