Bekendmaking besluit tot (gewijzigde) vaststelling bestemmingsplan ‘Kantoorgebouw en Bioscoop – Almkerk West’ en bestemmingsplan ‘Wonen en Sport – Almkerk West’

Burgemeester en wethouders van Woudrichem maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 14 december 2010 het bestemmingsplan ‘Kantoorgebouw en Bioscoop – Almkerk West’ en het bestemmingsplan ‘Wonen en Sport – Almkerk West’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied van beide bestemmingsplannen betreft het gebied tussen de Doornseweg, de Provincialeweg Noord, de Sportlaan en de Buitenkade te Almkerk.

Het bestemmingsplan ‘Kantoorgebouw en Bioscoop – Almkerk West’ voorziet in hoofdlijnen in de bouw van een nieuw kantoorgebouw van de Rabobank, de bouw van een bioscoop en bijbehorende infrastructuur waaronder de aanleg van een rotonde op de N322. Het bestemmingsplan ‘Wonen en Sport – Almkerk West’ voorziet in hoofdlijnen in de bouw van maximaal 150 woningen (inclusief 27 appartementen), de herinrichting van het bestaande sportpark en de aanleg van de bijbehorende infrastructuur.

Beide bestemmingsplannen zijn gewijzigd vastgesteld ten opzichte van de ontwerpbestemmingsplannen, die vanaf 20 september 2010 gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage hebben gelegen. De bestemmingsplannen ‘Kantoorgebouw en Bioscoop – Almkerk West’ en ‘Wonen en Sport – Almkerk West’ zijn naar aanleiding van de ontvangen zienswijzen op een aantal punten gewijzigd. Voorts zijn hierin een aantal ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. Voor een nadere omschrijving van de aangebrachte wijzigingen in beide bestemmingsplannen verwijzen wij u naar het gestelde in de ‘Nota van zienswijzen en ambtelijke wijzigingen’.

Procedure

De gewijzigd vastgestelde bestemmingsplannen, de vaststellingsbesluiten en de daarbij behorende stukken, waaronder de raadsvoorstellen en de ‘Nota van zienswijzen en ambtelijke wijzigingen’, liggen met ingang van vrijdag 11 februari 2011 tot en met donderdag 24 maart 2011 ter inzage bij de balie van de afdeling Ruimte in het gemeentehuis van Woudrichem, Raadhuisplein 1 te Woudrichem. U kunt van deze mogelijkheid alleen gebruik maken op werkdagen, gedurende de openingstijden van het gemeentehuis. De betreffende stukken zijn ook digitaal raadpleegbaar via www.woudrichem.nl en de landelijke webservice www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan met ingang van 11 februari 2011 gedurende zes weken (tot en met donderdag 24 maart 2011) tegen het besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan ‘Kantoorgebouw en Bioscoop – Almkerk West’ en/of het besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan ‘Wonen en Sport – Almkerk West’ beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • a. belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan;

  • b. belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad over het ontwerpbestemmingsplan;

  • c. belanghebbenden die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad over het ontwerpbestemmingsplan, maar kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat waren zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden.

Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Gelijktijdig met het instellen van beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

De vaststellingsbesluiten van de gemeenteraad treden ingevolge artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn.

Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Woudrichem, 10 februari 2011

Burgemeester en wethouders van Woudrichem.

Naar boven